Första bilderna på Virgins F1-bil

avJohanna Mörtberg

SPORTBLADET

VR-01 är digitalt designad för att spara pengar

Foto: Virgin Racing
Virgin har presenterat sin bil, än så länge bara på webben. Men om en vecka ska den ut på banan i Jerez.

Virgin Racing har presenterat sin bil, VR-01 på sin webbplats idag. Bilen är helt digitalt designad och har exempelvis testats med datorsimulering i stället för i traditionell vindtunnel.

Foto: Lefteris Pitarakis, AP
Timo Glock och Lucas di Grassi flankerar Virgins teamchef Richard Branson.

Teamet har inte ställt upp på testet i Valencia, men kommer att finnas på plats i Jerez den 10-13 februari.

– Jag är säker på att vi kommer att bli bedömda efter hur snabb bilen är i Jerez, men jag hoppas att det inte överskuggas av den prestation som egentligen är större, att ta steget att dra ihop ett helt nytt F1-team, säger stallchefen Richard Branson till nyhetsbyrån AP.

GP-seriens lägsta budget

Virginstallet siktar på att dra runt sin satsning med en budget på 40 miljoner pund, vilket motsvarar cirka 460 miljoner kronor, en summa som sägs vara den lägsta bland F1-stallen.

– Har man begränsade resurser blir det för dyrt att arbeta på konventionellt sätt. Jag har full tilltro till den digitala designprocessen som vi använt, förklarar Branson som valt bort dyra test i vindtunnel för att klara budgeten.

Vill vara bästa nykomling

Målsättningen för stallet är också försiktig.

– Startpunkten för oss blir att vara bäst av de nya teamen. Vi vet att vi kommer att möta svårigheter under vägen, men viktigast är att försöka etablera oss och hantera bilen pålitligt och säkert, säger Branson till AP.

Timo Glock och Lucas di Grassi är teamets båda förare, efter en shakedown på Silverstone kommer de att möta de stora teamen under tredagarstestet i Jerez.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1