Loeb siktar på att ta den åttonde segern

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fransmannen har vunnit
i Tyskland sedan 2002

Foto: Citroën
Så här såg det ut 2008 när Sébastien Loeb vann Tysklands VM-rally.

Kungen är tillbaka.

Sébastien Loeb har chansen att ta sin åttonde seger i Tyskland.

Fransmannen som leder rally-VM är stor favorit inför helgens VM-deltävling i Tyskland.

Obesegrad i Tyskland

Han tog sin första seger på tysk mark redan 2002 och är obesegrad sedan dess, lägg där till att han är mycket stark på asfalt.

– Jag har alltid trivts här och det har gått bra, säger Sébastien Loeb som nu kan ta sin åttonde raka seger i Tysklands VM-rally.

– Mitt mål är självkart en åttonde seger, men det finns i alla fall tre andra bra förare som också har en riktigt bra Citroën C4 precis som jag. Därför måste jag verkligen ge allt för att vara först i mål.

Han syftar på Sébastien Ogier som var före sin namne i Finland och som är tvåa i VM och på spanjoren Dani Sordo som kommer med en ny kartläsare, landsmannen Diego Vallejo.

– Tysklands VM-rally är alltid en stor utmaning eftersom bansträckningen är av tre helt olika karaktärer. Dessutom kan vädret spela en viktig roll, det ser väldigt spännande ut, säger Loeb enligt Motorsporttotal.

Skiftande sträckor

– Det finns några snabba delar och ett par riktigt svåra passager, där det först är trångt och sedan finns mycket plats. Dessutom är underlaget väldigt skiftande. De specialsträckor som körs vid vinbergen kräver en enorm koncentration och det är en enorm lycka när man fått till det eftersom det är så fruktansvärt trångt, säger han.

Tysklands VM-rally körs i de södra delarna av landet, i närheten av den gamla staden Trier och vissa delar av tävlingen körs intill vinbergen vid Mosel.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally