”Poäng i båda loppen i Ungern vore perfekt”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Ericsson vet att kvalet blir otroligt viktigt

Foto: Supernova racing
Marcus Ericsson var sexa som bäst på Hockenheim. I helgen vill han ta poäng i båda loppen på Hungaroring.

I Tyskland handlade det om att kvala bra.

I Ungern ska det räcka hela helgen.

- Poäng i båda loppen vore perfekt, säger Marcus Ericsson.

Foto: Supernova Racing
Marcus Ericsson med mentorn Kenny Bräck på Hockenheim.

Svensken har haft problem med kvalen under årets GP2-säsong, men till racet på Hockenheim fick han till det och kvalade in på åttonde plats.

– Det var regnigt och blött och vi hade målet att kvala bra och jag tycker att vi tog ett bra steg framåt, säger svensken.

– Nu ska vi försöka utveckla oss vidare, men i Ungern är det nya förutsättningar igen.

Värmen är tuff

Han hann bara med en dags vila innan det var dags att dra vidare mot Ungern och Budapest, en kurvig bana som påminner om en stadsbana där det ofta är smutsigt och väldigt, väldigt varmt.

– Den är lite gammalmodig och den är riktigt tufft, framförallt värmen. Det är väldigt svårt att köra om, säger Marcus Ericsson.

– Men den här gången handlar det om att lyckas i kvalet och sedan hålla i båda racen. I Ungern är kvalet helt avgörande, så jag måste klara av det bra den här helgen också.

Svensken har varit och testat på banan tidigare, så det är ingen helt ny upplevelse, men flera av de andra förarna har varit där vid flera tillfällen.

– Känslan är ändå positiv, vi hade en bra trend i Valencia, Silverstone var mindre bra och Hockenheim var bra, nu fortsätter vi i Ungern.

Poäng i båda loppen är målet

Det är inte ens en vecka sedan det andra racet i Tyskland och sedan är det sommarlov fram till den 29 augusti och tävlingen i Belgien.

– Jag tycker att vi ska bygga vidare på de moment som varit bra, försöka kvala in i topp åtta och ta poäng i båda loppen. Det är mitt mål, säger svensken.

Kvalet körspå fredag eftermiddag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2