Friidrott

Klüft: ”Jag har inte utsatt Sverige för landsförräderi”

SPORTBLADET

Carro trött på att behöva försvara sig

BARCELONA. Många har tvivlat på Carolina Klüft och ifrågasatt om hon ens har i EM att göra.

I dag gav hon belackarna svar på tal genom att ta sig till final.

– Jag har inte utsatt Sverige för något landsförräderi. Jag är trött på att behöva försvara mig för den jag är, säger hon till Sportbladet.

Längdhopperskan Carolina Klüft klarade inte kvalgränsen till EM, men gavs ett wild card av förbundskaptenen Stefan Olsson.

Klüft tackade i dag – genom att ta sig till final med minsta möjliga marginal.

Svenskan slog till med nytt årsbästa 6.62 redan i första hoppet, men var tre centimeter ifrån kvalgränsen vilket innebar att hon tvingades lita på andra resultat. Till slut krånglade hon sig vidare efter en rysare.

Klüft hoppade lika långt som Irene Pusterla, men svenskans 6.51 i sista hoppet betydde final då Pusterlas andrahopp bara mätte 6.47.

Dålig koll

– Jag hade inte koll på läget och trodde att det var kört efter mitt tredje hopp, säger en sprudlande glad Carro i den mixade zonen efter dramat.

– Men så hörde jag att någon jublade efter 6.51 och då förstod jag att det skulle bli viktigt.

Carro tittade upp mot maken Patrik på läktaren.

– Jag såg att han knöt näven, då kände jag, yes! Det känns nästan som en seger. Jag fick ut det som jag inte har fått ut tidigare.

Många har tvivlat på dig. Känns det skönt att knäppa belackarna på näsan?

– Nej. Jag har inget att säga till dem. Jag vill bara fokusera på mitt och köra mitt race. Man får tycka vad man vill, det är ett fritt land vi lever i. Men det enda jag kan säga är att jag är trött på att försvara mig. Jag har inte begått något brott, jag har inte fuskat, inte gjort någon annan illa. Jag har inte utsatt Sverige för något landsförräderi. Jag är trött på att behöva försvara mig för den jag är. Nu är jag här och är i en EM-final. Like it or not.

Nu ska hon gå ut i finalen och bara försöka njuta.

– Det är en stor bonus att vara där. Det kommer att bli en oerhört tuff final, men jag ska bara in där och ta vara på alla mina erfarenheter och hoppa så långt som möjligt.

Orkar du ladda om?

– Jag har varit van att köra sju grenar på två dagar. Jag ska nog klara om två starter på två dagar. Det är lugnt. Jag älskar mästerskap.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Friidrott

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott