Mercedes går en tuff match mot klockan

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hinner inte bli klara med alla ändringar på Schumachers bil till loppet i Barcelona

Michael Schumachers bil rullas in i depån av Mercedes personal under GP:t i Kina. Nu jobbar stallet hårt för att hinna bli klara med alla ändringar på Schumachers bil.
Foto: Mark Baker, AP
Michael Schumachers bil rullas in i depån av Mercedes personal under GP:t i Kina. Nu jobbar stallet hårt för att hinna bli klara med alla ändringar på Schumachers bil.

Nästa chock för Michael Schumacher.

Mercedes hinner inte klart med ombyggnaden av bilen till helgens lopp i Barcelona.

Michael Schumacher är tia i VM och det har skapat enorma rubriker i Tyskland, detta även om Nico Rosberg ligger på silverplats. Nu är förhoppningen att Mercedes, som bygger om nästan hela bilen, ska kunna prestera i Barcelona på söndag.

Tyskarna har tröttnat på att se en nationalhjälte och sjufaldig världsmästare bli omkörd.

Men enligt Bild am Sonntag hinner stallet inte klart.

Stallet har svårt att hinna

Mercedes är inte färdiga med utvecklingen av ett liknande skorstenssystem som ger McLaren en fördel på rakorna. Ett system som bland annat Ferrari kommer att använda sig av.

– Vi tar ett stort steg framåt, jämfört med vad vi klarade av under loppen i Australien och Asien, men det är inte realistiskt att tro att vi ska kunna vara med och slåss om segern, säger Michael Schumacher i sin analys inför helgens lopp.

McLaren har hela säsongen haft en fördel av ungefär sju kilometer per timme på rakorna. De har ett system där förarna med sina egna knän kan välja att styra om luftströmmarna. Detta är helt korrekt enligt F1-reglerna och ett system som bland annat Ferrari vill använda sig av i Barcelona.

Satsar på att bli klara till Turkiet

Men Mercedes hinner inte till loppet i Spanien. I stället hoppas stallet på loppet i Turkiet den sista helgen i maj, det finns ingen anledning att använda sig av systemet på de trånga gatorna i Monaco den 16 maj.

– Vi arbetar enormt hårt med att få ordning på nyheterna i bilen till loppet i Barcelona. Vi ser fram emot resultatet, men det är klart att detta bara är ett steg i vår utveckling, säger Ross Brawn enligt BAMS.

Till Barcelona har Mercedes förändrat aerodynamiken, fördelningen av vikten, ordnat en ny bakaxel, växellåda och förlängt hjulavståndet. Dessutom får Michael Schumacher ett annat chassi än tidigare, det han hade skadades redan i premiären och det har inte varit perfekt under de senaste tre loppen. Han kommer att köra med det chassi som användes under testerna i februari.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN