”Inte den början jag hade tänkt mig”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tredjeplatsen i premiären inte nog för Hansen

Kenneth Hansen blev trea i EM-premiären, men är inte helt nöjd, i helgen siktar han högre.

Förra helgen i EM-premiären slutade Kenneth Hansen trea. Men det var inte nog för Citroënföraren.

– Det var väl inte den början jag hade tänkt mig på EM-säsongen, säger han.

I förra helgens A-final startade Hansen från andra rutan och kubbades med Michael Jernberg om ledningen in i första sväng. Jernberg hade innern och därför valde Hansen alternativspåret direkt och då kunde Sverre Isachsen passera Citroënföraren.

– Jag tog i för kung och fosterland, men när jag kom nära var det som att köra in i en vägg av damm. Jag chansade mer än vad som var sunt och tvåhjulade flera gånger. Farten fanns där men den dåliga sikten gjorde att jag inte ens kunde få riktig kontakt med ledarduon, berättar han i ett pressmeddelande.

Hansen slutade trea och var inte helt belåten.

– Det var väl inte den början jag hade tänkt mig på EM-säsongen, förklarar han.

Mer asfalt på Kerlabo

Men nu är premiären glömd och Hansen siktar in sig på helgens lopp på Kerlabobanan i Frankrike. Senast man tävlade här 2008 var det problem med damm och dålig sikt även här, men inför årets race har arrangören lagt mer asfalt på banan, bland annat i den första kurvan.

– Utvecklingen av bilar och motorer har lett dit vi ville och jag känner att i år har vi vinnarmaterial. Nu återstår ”bara” att jag gör mitt jobb och att vi har den där gnuttan tur som också behövs för att ta tillbaka EM-titeln, säger Kenneth Hansen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport