Cairoli imponerar trots växeltrassel

SPORTBLADET

Italienaren vann ett heat i Glen Helen och toppar VM

Foto: Maximilan Nagl tar starten i ett av heaten i Glen Helen.

Antonio Cairoli fortsätter att imponera.

Italienaren vann i USA och leder VM.

Motocrossen var tillbaka på Glen Helen Raceway i USA och det var årets hetaste tävlingshelg. Italienaren Antonio Cairoli vann ett race trots att han hade problem med växlarna och han var trea i det andra heatet. Det innebär att han fortfarande är i ledningen av VM.

– Det var härligt att vinna för det var länge sedan vi körde något GP i USA, säger MX1-föraren till fullnoise.com.

– De var kul att slåss med Mike Alessi i det första loppet, han är av de bästa förarna här. Det finns fortfarande mycket som vi kan förbättra, men vi arbetar bra och vi är nöjda.

Nagl kraschade

Tysken Maximilian Nagl som är tvåa i VM var trea i det första racet, men kraschade i det andra och blev utan poäng. Det gör att han nu har 41 poäng upp till ledaren. Även David Philippaerts hade en tuff helg, han var inte bättre än 15:e man totalt och förlorade sin tredjeplats i VM.

– Det är inte mycket jag kan säga. Jag kraschade på lördagen och vi kämpade för att hitta bra inställningar och en bra rytm, säger Philippaerts i ett pressmeddelande.

– Det var ingen normal bana för oss och det var den första riktigt heta tävlingen för i år. Vi hade problem i det andra loppet och detta är en helg vi ska glömma fort.

Svensken Tom Söderström körde inte tävlingen. Däremot var Mats Nilsson trea i veteran-VM och han leder fortfarande mästerskapet efter tre omgångar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport