Volvo tävlar i WTCC

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Robert Dahlgren testkör
full serie nästa säsong

Robert Dahlgren.
Foto: Mediaempire
Robert Dahlgren.

Polestar Racing och Robert Dahlgren kommer att köra WTCC 2011 med sikte på att det svenska bilmärket ska köra i serien från 2012.

– Det kommer att bli en jättestor utmaning för oss, säger Polestars vd Christian Dahl.

Nästa säsong kommer Polestar Racing att köra full säsong i WTCC-serien. Robert Dahlgren kommer att ratta teamets C30:a men tävlingsresultaten 2011 kommer inte att vara det primära, det viktiga är att utvärdera mästerskapet och ge Volvo Personvagnar ett underlag för ett officiellt deltagande från 2012.

”Förberett i flera år”

– Detta kommer att bli en jättestor utmaning för oss men vi har förberett oss för detta under flera år. Vår organisation är på plats och vi har börjat med förberedelserna, säger Christan Dahl, vd för Polestar Racing.

Redan den 31 oktober kommer Robert Dahlgren att ställa upp i WTCC-loppet i Yokohama i Japan, allt för att mjukstarta inför nästa år.

– Volvo har en solid tradition i att tävla med standardvagnar och vi ser nu en stor potential att konvertera vår tradition till ett globalt kommersiellt verktyg från 2012 genom WTCC, säger Magnus Jonsson, chef för produktutveckling på Volvo Personvagnar och ordöfrande i Volvos motorsportsstyrelse i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC