Nu jagar Fordteamet mer fart på asfalten

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Hirvonen tävlar i Serbien till helgen för att testa mer

Mikko Hirvonen och Ford kämpar för att bli snabbare till nästa VM-rally.
Foto: Ford
Mikko Hirvonen och Ford kämpar för att bli snabbare till nästa VM-rally.

Citroën har dominerat asfaltrallyna i VM sedan 2004. Sébastien Loeb har varit förkrossande överlägsen, men nu måste Ford bryta den dominansen om de ska ha en chans på VM-titeln.

Foto: Ford
Malcolm Wilson och Mikko Hirvonen diskuterar.

Det är uppförsbacke för Ford, Mikko Hirvonen är bara VM-trea, 50 poäng efter ledande Sébastien Loeb. Det är 12 poäng upp till tvåan Sébastien Ogier och snart måste något hända om inte Ford ska vara bortkopplade från guldstriden.

Kör i Serbien

Ford kämpar hårt för att bli bättre på asfaltrallyna, där finns poäng att tjäna och Mikko Hirvonen kommer att köra ett asfaltrally i Serbien som ett sista led i testerna inför VM-deltävlingen i Bulgarien.

– Vi hoppas att det jobb vi gjort inför Bulgarien ska ta oss närmare Citroën. Se vad vi gjorde på superspecialen i Portugal – när vann vi en sådan senast? Vi skrubbade däcken, och justerade fjädringen allt vi kunde och det fungerade. Vi har alltid känt att vi är konkurrenskraftiga på grus, nu har vi sagt att vi ska hitta den där extra växeln på asfalt också, säger Fordchefen Malcolm Wilson till webbplatsen wrc.com.

Aldrig vunnit på asfalt

Mikko Hirvonen har aldrig vunnit på asfalt och att slå Loeb eller Dani Sordo i något av de fyra asfaltrallyn som återstår blir svårt.

– Vi försöker hitta något nytt för bilen. Jag hoppas att vi kan hitta mer fart och slåss om pallplatserna. Drömmen är så klart att vinna, men det kanske är lite optimistiskt, säger han.

Finländaren har testat WRC-bilen på asfalt under tre dagar i England förra månaden.

– Tiden i bilen hjälpte och jag tror att helgens rally i Serbien är bra också. Sedan har vi mer tester, det blir fyra dagar i Spanien också, så vi försöker verkligen hitta en lösning som ska funka på asfalt, säger Mikko Hirvonen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN