UFC-chefen om ett returmöte: ”Kommer de in i landet igen?”

Dana White tveksam till en ny superfajt

avDaniel Sörensen

SPORTBLADET

Superfajten mellan McGregor och Nurmagomedov slutade med skandalscener.

Innan efterspelet ens är avslutat har snacket om en returmatch redan påbörjats. Men UFC-chefen Dana White är inte helt övertygad om att det blir något nytt möte.

– Det kommer att delas ut böter och Gud vet vad. Kan de här killarna ens få visum och komma in i landet igen?, säger han.

Knappt hade det hajpade supermötet mellan MMA-stjärnorna Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov hunnit avslutas innan irländaren eldade på för en revansch.

Efter att ha blivit besegrad i oktagonen blev McGregor och hans team påhoppade av flera personer – däribland Nurmagomedov själv. Men skandalscenerna verkar inte ha avskräckt McGregor.

Bara timmar efter fajten twittrade han: ”Snygg knock. Ser fram emot en revansch”.

Dryga böter att vänta

Men ett returmöte kan bli svårt att få till menar UFC-chefen Dana White. Det slagsmål som utbröt efter fajten har lett till att förbundet Nevada State Athletic Commission (NSAC) måste göra en ordentlig utredning innan ett beslut om framtida fajter kan fattas.

– Vi måste vänta och se vad som händer hos NSAC. Men det handlar inte bara om dem – det kommer att delas ut böter och Gud vet vad, säger han till MMA Junkie.

Samtidigt frågar han sig om McGregor och Nurmagomedov ens är välkomna tillbaka till USA.

– Kan de här killarna ens få visum och komma in i landet igen? Och jag menar Khabib. Vi får se hur det här slutar.

”Inte ens arg, bara besviken”

Direkt efter fajten var Dana White så pass besviken att han inte orkade diskutera ett eventuellt returmöte. Han berättade att händelserna efter fajten var ”nummer ett, nummer två och nummer tre” på listan över det värsta han hade upplevt under karriären.

– Jag har gjort det här i 18 år och det här var den största kvällen någonsin. Jag kunde inte vara mer besviken. Ni känner mig, jag är alltid arg på allt. Men nu är jag inte ens arg, jag är bara besviken, berättade han på presskonferensen efter stormötet.

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC

MMA