X-games

Burmansson opereras nästa vecka

Av: 

TT

Jennie-Lee Burmansson. Arkivbild.
Jennie-Lee Burmansson. Arkivbild.

SPORTBLADET

Freeskistjärnan Jennie-Lee Burmansson opererar sitt skadade korsband i nästa vecka. Sedan väntar lång rehab, och med allra största sannolikhet missar hon VM i februari.

– Det skulle vara ett mirakel annars, säger hennes agent Urban Stamming.

Preliminärt datum för Burmanssons planerade operation i Stockholm är satt till torsdag den 11 oktober, säger Stamming.

– Hon är hemma i Malung nu, där hon pluggar på gymnasiet och rehabar. Hon cyklar bland annat, och följer sitt schema, säger Urban Stamming.

16-åriga Jennie-Lee Burmansson skadade sig på träning inför världscuppremiären i Nya Zeeland i början av september. Tur i oturen är att skadan tycks vara avgränsad till just korsbandet.

– Det är en isolerad skada på nedre korsbandet, det är ingenting annat som är trasigt i knäet. Så på så sätt är det bra. Men det är ändå en lång rehab som väntar, säger Urban Stamming.

Hela säsongen, eller åtminstone större delen av den, lär vara förstörd. Burmansson får räkna med att missa både X Games i januari och VM i februari.

– Det blir nog bara vårskidåkning för hennes del, tyvärr. Man kan ju stressa fram något, men det är inte värt det när hon är såpass ung. Det är fem månader kvar till VM i Park City. Det skulle vara ett mirakel om hon kan vara med. Mirakel har skett förut, men man ska nog vara realistisk och säga att det inte blir så.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Plusbetyg på HELA Sveriges OS-trupp

ÄMNEN I ARTIKELN

X-games

Jennie-Lee Burmansson