Hyllningen till svenska talangens superresultat

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Moa Lundgren.
Foto: BILDBYRÅN
Moa Lundgren.

SPORTBLADET

Svenska talangen Moa Lundgren, 20, förbluffar skidvärlden med sina testvärden.

Nu varnar norska experten Petter Skinstad för att de norska stjärnorna bör se upp med svenskan.

– Hon är uppenbart extrema fysiska förutsättningar, säger han till TV2.

Att Moa Lundgren är en stor talang i svensk skidåkning råder det inget tvivel om. Umeå-åkaren är regerande juniorvärldsmästare i fristilssprint och visade under fjolåret att hon kan utmana de allra bästa svenska åkarna.

Och hon verkar ha skött sommarträningen bra. På Instagram har Vintersportcentrum i Östersund lagt upp en kort intervju med svenskan där de berättar han hon formligen krossat alla rekord på ett mjöksyratest.

Lundgren mätte upp 24 millimol, ett värde som till och med slår alla de explosiva svenska alpina åkarna som normalt sett har högst värden på den här typen av tester.

– Det som är bra att när andra får ont och vill sluta, då verkar jag kunna fortsätta länge till innan jag inser att det gör jävligt ont, säger hon i videon efter att enligt egen utsago legat utslagen i 30 minuter för att återhämta sig.

”Falla och Harsem får se upp”

Och resultatet har gett eko i vårt västra grannland. TV 2:s expert Petter Skinstad häpnar över resultatet:

– Det är inget tvivel om att det är imponerande testresultat. Hon har uppenbart en extrem fysisk förutsättning när det gäller att utveckla kraft under kort tid.

– Det gör henne till en spännande talang, speciellt på korta distanser. Maiken Caspersen Falla och Kathrine Harsem bör nog notera henne, det är en tuff tjej att slå i sprinttävlingarna åren som kommer, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN