Gjorde mål i finalen - nu slutar stjärnan

avJonas Gustavsson

Foto: Björn Lindahl

STOCKHOLM. Stjärnan gjorde första målet för Kais Mora i SM-finalen - men fick nöja sig med en silvermedalj.

Nu väljer landslagsaktuella Jessika Eriksson att sluta.

– Ja, det var min sista match, säger hon.

Efter att ha spenderat hela sin karriär i Kais Mora, och haft en undanskymd roll bakom flera stjärnor, så valde Jessika Eriksson att flytta till Karlstad 2016.

Då kom genombrottet.

24-åringen dunkade in 25 mål och 40 poäng på 26 matcher under debutsäsongen i Värmland, fick göra debut i landslaget under våren 2017 och var ett namn för VM i december, men kom till slut inte med.

I januari i år, mitt under säsongen, valde hon att lämna Karlstad för att göra comeback i Kais Mora.

Ville avsluta med guld

Hon sköt också första målet i SM-finalen mot Iksu, men fick sedan se dalalaget förlora en final igen, den femte finalförlusten på sex försök de sju senaste åren.

Efter matchen meddelade hon att hon lägger av.

– Ja, det var min sista match, säger Jessika Eriksson.

– Förhoppningen var ju att avsluta med ett SM-guld med Kais Mora som jag egentligen spelat med hela karriären förutom en kort tid i Karlstad. Jag hade hoppats på ett betydligt bättre slut.

”Lägg tid på annat”

Varför slutar du?

– Jag känner att jag vill lägga tiden på andra saker. Jag känner inte att jag orkar lägga den tid på innebandyn som krävs. Sedan om jag slutar eller tar ett uppehåll vet jag inte, men jag spelar inte nästa säsong.

Känns det som du slutar på topp individuellt sett?

– Jo, det var stort att uppleva en SM-final igen och kunna bidra på ett annat sätt än tidigare med tanke på den utvecklingen jag haft.

ARTIKELN HANDLAR OM