”Det var skit redan före tävlingen”

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport Player.

PYEONGCHANG. Marcel Hirscher var storfavorit till guldet. 

Men superstjärnan körde ur direkt – trots att hans tränare satte banan. 

– Det var skit redan före tävlingen, säger österrikaren. 

Marcel Hirscher vann guld i kombin och storslalomen. I herrarnas slalom trodde alla att han skulle ta hem sitt tredje. Men österrikaren försvann redan i första åket efter att ha kört ur efter mindre än halva åket. 

– Det är så klart en besvikelse, men å andra sidan är det rätt okej efter riktigt dåliga träningsdagar här, säger han och fortsätter:

– Jag hade en riktigt dålig känsla för hela situationen. Det var skit redan innan tävlingen startade så det här är i slutändan ett resultat av få träningsdagar och träningsåk där jag inte har kunnat hitta farten.

Tror på Myhrer

Hirscher åker på Atomic precis som Mattias Hargin och många åkare på det skidmärket hade problem på snön i Pyeongchang. Bara en av åkarna topp 15, åttan Marco Schwarz, kör på Atomic. 

– Det är min åkning också, men vi lyckades inte hitta något som gör det möjligt för skidorna att gå runt fint och rent, säger Hirscher.

Nu tror österrikaren på svenskt guld. 

– Det beror på bansättningen. Om banan är lite mer rak kan den passa André Myhrer och jag tror att italienarna sätter mer rakt än till exempel min tränare satte i första. Så jag tror att André Myhrer har stora chanser. Men Henrik Kristoffersen också, jag tror att de två killarna kommer att kriga om det.  

OS-höjdarna – 22 februari 00:18

LÄS MER: OS TV-tider fredag 23 februari
LÄS MER: OS 2018: Alla dagar, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren

ARTIKELN HANDLAR OM