Motorsport

Hon blir Sandells nya kartläsare

Av: 

Anna Andersson

Patrik Sandell.

Foto: Erik Mårtensson

SPORTBLADET

Patrik Sandell reser till Portugals VM-rally.

Med en ny kartläsare.

Maria Andersson tar plats i bilen.

Den ordinarie kartläsaren Staffan Parmander har fått förhinder, han har ett annat yrkesmässigt engagemang som kräver hans närvaro samtidigt som VM-deltävlingen i rally kör.

– Jag har verkligen känt mig ung på nytt nu när jag kört med Patrik det senaste året. Så det är tråkigt att tvingas kliva åt sidan i Portugal, men just nu är jag tvungen, säger Staffan Parmander i ett pressmeddelande,

Det gör att Maria Andersson, som i flera år läst noterna åt Patrik Flodin tar plats i bilen.

”Kommer att fungera”

– Vi har känt varandra i många år, ända sedan hon började köra med Flodin, så på det personliga planet vet jag att det kommer att fungera, säger Sandell.

– Vi får tre dagar tillsammans i bilen innan det är dags för rekognoseringen i Portugal. Det är mer än vad jag och Staffan fick inför Svenska rallyt senast, så jag är säker på att när vi väl kommer till start så kommer det att fungera väldigt bra.

Sandell/Andersson reser till England i morgon för ett kortare test tillsammans med Prodrive som ansvarar för svenskarnas WRC MINI. Nästa vecka är det sedan ännu ett test i Portugal under fredagen och på lördagen startar en rallysprint, WRC Fafe Rally Sprint.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally