Sportbladet

Förlusten ska väcka Elfsborg

Av: 

Angelica Lundberg

Deppigt senast.
Deppigt senast.

SPORTBLADET

Överlägsna serieledaren Elfsborg åkte på en chockförlust mot Åtvidaberg i omstarten av allsvenskan.

Det har verkligen gett tändvätska nu när Mjällby kommer på besök.

– Bottennappet var bara en engångsföreteelse, säger forwarden Lasse Nilsson.

Få hade räknat med att Elfsborg skulle förlora mot Åtvidaberg men topplaget blev helt knockade och siffrorna drog i väg till 5–1.

– Vi hade en dålig dag där allt gick emot oss på alla händer och fötter. Därför finns det en revanschlust mot Mjällby nu, säger Lasse Nilsson i Elfsborg.

Hur ser du på Mjällby som motståndare?

– De gjorde en okej insats sist vi möttes men då fick de också en spelare utvisad när matchen stod och vägde. Vi brukar ha lätt för dem hemma och svårt för dem borta så därför borde vi vinna i dag.

Skadade hälsenan

30-åringen själv kommer förmodligen inte kunna komma till spel. Efter torsdagens första kvalomgång av Europa League för Elfsborg gjorde han visserligen mål när hans lag vann med 8-0, men han skadade också hälsenan.

– Den har spökat och på träningen i går när jag testade så kändes det inte bra. Det är liten chans till spel.

Riskerar att förvärras

Nilsson har kollat upp skadan och borde vila för säkerhetskull då en skada på hälsenan riskerar att förvärras om man går på för hårt för snabbt.

– Det är vid starterna som hälsenan belastas hårdast och då tar det emot. Jag vilar helst bara när kroppen inte orkar längre men just nu kan jag inte gå för 100 procent och då ska man inte spela.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: