Johan Pettersson lämnar Kiel - blir spelande tränare i svensk division ett-klubb

SPORTBLADET

Handbollslandslagets stjärna Johan Pettersson, 31, bryter sitt kontrakt med Kiel och flyttar till Jönköping.

Enligt vad Sportbladet erfar blir han spelande tränare i Hallby i division ett.

Johan Pettersson är en av världens bästa högersexor och en stor publikfavorit i både Kiel och landslaget.

I går blev det klart att han mycket överraskande bryter sitt kontrakt med Kiel, som löper till den 30 juni 2006, redan till sommaren och flyttar hem till Sverige.

Men det blir inte till moderklubben Sävehof utan till Hallby, Jönköping (därhans fru kommer från) och en tjänst som tränare vid stadens handbollsgymnasium.

Bryter kontraktet

– Vi har en presskonferens på lördag och då ska vi presentera våra planer på en elitsatsning. Målet är att komma upp i elitserien, säger Jan Malmberg i Hallby och vill inte avslöja mer.

Hela klubben KIel är på väg till Sverige då de på söndag ska möta just Sävehof i Champions League. Laget eser på lördag men enligt uppgifter till Sportbladet kommer JOhan att resa redan på fredag för att kunna vara med på lördagens presskonferens.

Och enligt vad Sportbladet erfar kommer Pettersson då presenteras inte bara som spelare, som många spekulerar i dag, utan också spelande tränare i Hallby från och med nästa säsong.

Pettersson bryter kontraktet med Kiels goda minne.

– När Johan nu går förlorar vi en väldigt värdefull spelare.

200 landskamper

Han har gjort över 200 landskamper för Sverige och över 700 mål. Vi kommer att sakna honom både som spelare och människa. Men i hans ålder måste man tänka på livet efter handbollen och nu har han fått ett sådant bra erbjudande både arbetsmässigt och privat att han inte kunde tacka nej. Sportsligt är det tungt för oss, men samtidigt har vi förstående för hans beslut, säger Kiels manager Uwe Schwenker på klubbens hemsida.

Även tränaren Noka Serdarusic, som anser att Johan är världens bästa högersexa, beklagar beslutet.

– Det finns en anledning till att jag startade säsongen med endast en högersexa. Jag har givit Johan ett stort förtroende. Han har nu bestämt sig för att satsa på familjen och på ett annat liv och vi kommer att hjälpa honom där vi kan hjälpa honom, Men det kommer att bli väldigt svårt att hitta någon som kan ersätta honom.

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll