Hauger bakom BolticGötas lyft

SPORTBLADET

4–4 fixade elitserieplatsen

En poäng räckte för att BolticGöta skulle säkra en elitserieplats. Med tio minuter kvar att spela låg Karlstadlaget under med 2–4 mot Vetlanda. Då klev norrmannen Nikolay Hauger, 30, på allvar in i handlingen. Först satte han elegant 3–4, minuterna senare tvingade han fram den straff som Marcus Bergwall omvandlade till 4–4.

– Jag har blivit tuffare i och med flytten till Sverige, säger matchhjälten.

En fin insats vid VM i Sverige förra året gjorde att BolticGöta på allvar fick upp ögonen för Hauger som värvades från norska Stabaek. Mittfältaren har under allsvenskan spelat stabilt defensivt men inte riktigt fått spelet framför motståndarnas mål att fungera. Mot Vetlanda lossnade det.

– Jag har utvecklats som bandyspelare under den tid jag spelat i Sverige. Här tvingas du hela tiden ta snabba beslut. Det kändes viktigt att börja med att spela säkert defensivt och låta offensiven komma efter hand, men visst är jag missnöjd med vissa chanser som jag missat i tidigare matcher, säger Hauger.

Mot Vetlanda ställdes Hauger nio minuter före matchslutet öga mot öga med den svenska landslagsmålvakten Andreas Bergwall efter ha tagit emot en passning från Marcus Bergwall och tagit sig förbi två Bolticförsvarare.

– Jag hann bli lite nervös, men jag fintade och sprätte upp bollen i nätet, säger Hauger.

Två minuter senare kom straffen som betydde 4–4 – och en plats i Elitserien.

– Vi har blivit jämnare i år och har en jäkla härlig lagmoral. Det är svårt att säga hur långt det räcker i elitserien, alla pratar ju om att norrlagen är så mycket bättre. Men jämfört med söderlagen är vi i alla fall inte så mycket sämre. Än så länge har vi bara förlorat tre matcher i serien, säger BoticGötas tränare Sören Persson.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy