Skrällomgång gav stora V75-pengar

SPORTBLADET

Två vinnare – delar på 23 miljoner

Sagan är för bra för att vara sann.

Arbetslöse Anders Söderqvist, 40, satt hemma i sin lilla etta i Hallstahmamar med sina föräldrar och spelade V75.

Tillsammans vann de 23,5 miljoner kronor.

- Vi är helt chockade. Det är knappt man tror att det är sant, säger miljonvinnarna i ett pressmeddelande från kanal75.

Foto: 23 miljoner rikare. Anders Söderqvist satt hemma i lägenheten i Hallstahammar och spelade på trav med sina föräldrar – och vann. 23 miljoner!

Två vinnare tog hem 23 miljoner kronor vardera när V75 avgjordes på Axevalla.

  Hemmabanans champion Åke Svanstedt dominerade med en dubbelseger, men det var Thomas Uhrberg som fastställde utdelningen när han avslutade omgången med Brian Ås.

– De som hade chansen till sju rätt var nog mer nervösa än jag innan loppet. När vi kom till spets trodde jag på riktigt bra chans, sade Uhrberg.

Åke Svanstedt hade på förhand fina chanser och var också den ende kusken som lyckades förvalta favoritspelarnas pengar när han vann med egentränade duon Bayer och Ingrid Palema. Bayer Palema var först ut, vann första avdelningen från ledningen. I sista sväng såg Bayer Palema ut att ha vissa problem när han fick lite tryck men det var en synvilla.

– Jag satt bara och höll i mig, det fanns krafter kvar i sista sväng och tempot hade inte varit så högt. Innan tävlingarna sa jag att jag skulle vara nöjd med en V75-seger så jag är nöjd, sade han efter lördagens första V75-seger.

Vass spurt

Ännu mer nöjd var Svanstedt efter segern med Ingrid Palema som följde upp segern i V75-Mästaren på bästa sätt. Hon satt långt bak i fältet och tvingades ut i mycket vida spår in på upploppet.

– Jag trodde bara att det var Pine Dust som kunde speeda så här vasst. Ingrid har förbättrat sig väldigt mycket under hösten och vintern och jag tror att hon kan komma att utvecklas till ett av landets bästa ston, sade Svanstedt.

Samtidigt som Svanstedt vann två avdelningen brände han också med omgångens största favorit Jasmin af Solnäs som var blek från spets.

Rejäla skrällar

Tre rejäla skrällar levererades och lade grund till miljonutdelningen.

Stig H Johansson och Ebbes Arnie L.J. vann guldspecialen till dryga tio i odds, men duon var inte mycket streckad på V75. Lars Högström och Mackline som vann ett stolopp till 28 gånger var bara streckad på sex procent av de inlämnade kupongerna och ännu svårare var Herder och Rene Sejthen. Den sistnämnde var streckad på drygt en procent av kupongerna. Sejthen hittade rygg ledaren och fick luckan som på beställning i sista sväng.

– I början av loppet var förhoppningen att vi skulle tjäna fina pengar. Men i sista sväng kändes han bra och jag vet att han är stark och håller sin fart hela vägen. Då fick jag upp segerförhoppningarna, berättade Sejhten som flyttat sin licens från Danmark till Jägersro.

Ingen spänning

Inför sista avdelningen var sex av de tio startande hästarna streckade, fördelade på fem system, övriga hade inneburit dubbeljackpot. Men spänningen uteblev när Thomas Uhrberg fick bestämma med Brian Ås. När attackerna kom hade Uhrberg mycket att köra med och han behövde inte pressa Brian Ås sista biten in mot mål.

De båda vinnande V75-systemen var inlämnade i Billdal utanför Göteborg samt i Hallstahammar.

Sportbladet - TT