Edsbyns spurt räckte inte

SPORTBLADET

7-2 blev till 7-6 - men Villa höll undan

Före matchen stod det 3-1 till Edsbyn - i VM-spelare. Men det räckte inte. Anders Svensson, Daniel Liw och Per Hellmyrs i Edsbyn fick se sig besegrade av Johan Anderssons Villa Lidköping. Under en halvtimmesperiod i andra halvlek spelade Villa Lidköping drömbandy och skapade en uppförsbacke som blev för brant för de hårdspurtande hälsingarna, 7-2 blev till 7-6, men Villa lyckades hålla undan.

Edsbyn började bra och tog ledningen genom Joakim Hedqvist. Villa kom tillbaka och fixade 1-1 i mitten av första halvan. Efter paus spelade hemmalaget bländande totalbandy inför storpubliken 3302 på Lidköpings Isstadion. Hörnmål varvades med smörpassningar och kalla frilägesavslut - mål, mål, mål, mål, mål, mål. 1-1 blev till 7-2.

- Det är bland det bästa vi spelat. Vi känner oss otroligt starka och visar att vi kan vara med och bråka där uppe i toppen. Vi har tagit poäng mot Sandviken och Västerås tidigare, nu har vi spöat Edsbyn också, säger Villaliberon Pär Gustafsson.

7-2 med drygt tio minuter kvar - matchen kunde bara sluta med hemmaseger. Det gjorde den också. Men bara med ett måls marginal.

- Vi hade spelat fartbandy i 80 minuter och blev ganska trötta på slutet. Vi slarvar i uppspelen och de får kontra. Det var onödigt, men det kändes aldrig riktigt farligt, säger Gustafsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy