Frida Karlsson

Frida Karlsson debuterar i världscupen

Johanna Hagström får chansen igen – efter succén

Av: 

Jacob Larsson

SPORTBLADET

Truppen till VM-genrepet i Cogne är uttagen.

Utan de flesta VM-åkarna – men med Johanna Hagström, som gjorde succé i Lahtis.

– Det känns bra att hon (Hagström) och många andra får en ny chans att tävla i världscupen i helgen igen, säger Rikard Grip.

Dessutom debuterar supertalangen Frida Karlsson.

Johanna Hagström stod för en imponerande insats i sin världscupdebut i Lahtis helgen som gick.

20-åringen tog sig hela vägen till semifinal i ett stark fält och såg ett tag ut att kunna utmana Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter och Evelina Settlin om den sista sprintplatsen.

Så blev det dock inte – Falk lade beslag på den åtråvärda platsen – men i den sista världscuptävlingen inför skid-VM får Hagström chansen igen när skidlandslaget reser till Cogne.

”Känns bra att hon får en ny chans”

– Det var roligt att så många gjorde bra prestationer i helgen. Johanna Hagström, som gjorde sin första världscuptävling i landslagskläder tog sig hela vägen till semifinal. Det känns bra att hon och många andra får en ny chans att tävla i världscupen i helgen igen, säger Rikard Grip i ett uttalande.

Frida Karlsson, som tog en plats i VM-truppen, och har imponerat under säsongen gör sin världscupdebut.

– Sistaårsjunioren Frida Karlsson är uttagen till VM, men väljer ändå att tävla i Cogne. Hon var sjuk i samband med SM för en dryg vecka sedan och har inte tävlat sedan junior-VM i Lahtis. Vi vill ge henne en till tävling i kroppen innan VM avgörs, berättar Rikard Grip.

VM-reserver får plats

I övrigt avstår samtiga VM-åkare utom just Karlsson.

Det bäddar för flera debutanter.

Distansreserverna Fredrik Andersson, Jonas Eriksson och Eric Rosjö får alla chansen att tävla Italien. Andersson, bror till Ebba Andersson, slutade trea på distansloppet i SM för drygt en vecka sedan. Silvret gick till Jonas Eriksson.

Världcuphelgen i Cogne avgörs den 16–17 februari. VM startar den 19 februari.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Frida Karlsson

Världscupen i längdskidor

Längdskidor