Är det idrottsvärldens märkligaste uppdrag?

Kan bli förste ”Get Back Coach” att vinna Super Bowl

avPatrik Brenning

Bakom varje framgångsrik NFL-tränare finns en kille som håller honom tillbaka.

Möt Ted Rath, ”Get Back Coach” i Los Angeles Rams, vars enda uppdrag under matcherna är att hålla huvudtränaren borta från planen.

– Det är en konstform, lite som en dans, säger Rath.

Under veckorna är Ted Rath fystränare i Los Angeles Rams med uppdraget att förbereda spelarna inför helgens matcher. Men när det väl är dags för spel kliver fysexperten in i en helt ny roll.

”Måste stå precis bakom Sean”

Då är Ted Rath Los Angeles Rams egen ”Get Back Coach”. Hans uppdrag går helt enkelt ut på att hålla huvudtränaren Sean McVay borta från planen och ur domarnas väg.

– Jag måste lägga nästan all min tid när den offensiva linan är ute på planen med att stå precis bakom Sean och dra honom ur vägen när domaren är på väg att springa in i honom så att vi inte får ett straff, säger Rath.

”Är som tango”

Fystränaren tar också sitt sidouppdrag på största allvar.

– Det är en konstform, lite som en dans. Kanske tango. Ett sidsteg in i domarens väg och sedan ett snabbt steg bakåt (se dansen i tv-spelaren ovan).

Skulle Los Angeles Rams vinna Super Bowl mot New England Patriots den 3 februari blir tränaren Sean McVay med sina 33 år och tio dagar den yngste coachen att vinna titeln i NFL:s historia.

Ted Rath skulle i sin tur också skriva in sig i historieböckerna som den förste och ende ”Get Back Coach” att ta hem segern.

Sean McVay får hjälp av Ted Rath
Super Bowl - NFL-Mästare senaste fem åren 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM