Gustav Svenssons Seattle klara för MLS-final

Foto: Dean Rutz / AP TT / NTB SCANPIX
SPORTBLADET

Först uttagen i landslaget, sen klar för VM – och nu på väg mot titeln i MLS.

Gustav Svensson succéhöst bara fortsätter.

I natt avancerade hans Seattle till final i fotbollens slutspel i USA.

Gustav Svenssons liv leker just nu. I en intervju med Sportbladet under torsdagen pratade mittfältaren om hur han gått från att vara en ”allt-i-allo” i klubblaget, vara långt bort från landslagsspel till att vara given i landslagstruppen, få en oväntat stor roll i det svenska VM-avancemanget och bara dagar därefter bidra till Seattles 2–0-seger i första MLS-semifinalen mot Houston när han skallade in 1–0 efter bara elva minuters spel.

Hans blott andra mål på 35 matcher under året.

En scenförändring på ett drygt halvår som heter duga.

”Sista veckorna är helt fantastiska”

— Det är svårt att sätta ord på de senaste veckorna och månaderna. Vissa säsonger är jobbigare än andra, den här har varit väldigt bra för mig. Sista veckorna är helt fantastiska, jag får försöka rida på den här vågen nu, sa Svensson till Sportbladet i går.

Nu fortsätter succén för den 30-årige mittfältaren.

Klara för MLS-final

Under natten till fredagen, svensk tid, blev Svensson och hans lag Seattle klara för MLS-final efter att ha besegrat Houston med 3–0 på hemmaplan (5–0 totalt) i den andra semifinalen. Svensson spelade på nytt 90 minuter, men denna gången i mittförsvaret.

I finalen nästa helg väntar Toronto på bortaplan. Därmed blir det en repris på fjolårets final i den nordamerikanska fotbollsligan. Då vann Seattle finalen i Toronto efter straffar.

ARTIKELN HANDLAR OM