Fourcade tog revansch – vann överlägset

I går var han sju tiondelar från segern.

I dag tog Martin Fourcade revansch då han vann herrarnas jaktstart i överlägsen stil i Östersund.

Fredrik Lindström hade chans på pallen men slutade till sist femma.

Fredrik Lindström gick ut som sjua efter lördagens resultat från sprinten, med endast 17 sekunder upp till ledande Tarjei Bö.

Och efter en bom totalt i det första och andra liggande skyttet hade Lindström bara några sekunder upp till tredjeplatsen.

Men i det första stående skyttet gick det sämre för Fredrik Lindström. 28-åringen noterades då för tre bom och tappade många och viktiga sekunder.

Nöjd femma

Efter fem träffar i sista skyttet slutade Lindström till sist femma, åtta sekunder från pallen och 50 sekunder bakom segraren Martin Fourcade.

– Jag är jätteglad, ett jättebra lopp. Det var lite svårt med vindarna i dag som kom och gick, men fullt i sista skyttet var otroligt skönt, säger Lindström till TV4.

Fourcade fick revansch

Vann loppet gjorde alltså giganten Martin Fourcade som därmed fick revansch för lördagens sprint. Fransmannen var då sju tiondelar från segern, något han inte var nöjd med.

Efter fullt hus i tredje och fjärde skyttet kunde Fourcade defilera in i mål, drygt 40 sekunder före slovenen Jakov Fak och 42 sekunder före landsmannen Quentin Fillon Maillet.

Vinsten var Fourcades första den här säsongen i världscupen och hans 64:e i totalt. I Östersund har han nu vunnit 13 gånger.

Herrmanns andra raka

I damernas jaktstart vann Denise Herrmann och tog sin andra raka VC-vinst.

För svenskorna blev det en tung dag med dåligt skytte. Anna Magnusson blev bästa svenska på 37:e plats, drygt tre minuter efter Hermann, och med två bommar.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.