Petter Northug

Northug får inte visa sin egen musikvideo

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Petter Northug laddar inför VM med sin egen musikvideo.

Men nu förbjuds han att göra reklam för den – på grund av otillåten reklam.

– Videon bryter mot regelverket, säger managern Are Sörum Langås till Dagbladet.

Petter Northug är inne i de sista förberedelserna inför Falun-VM. En del i den mentala uppladdningen har blivit den musikvideo som Petter Northug gjort tillsammans med artisten Jack Taylor. Låter Rise again handlar om Petters väg tillbaka från rattfyllan förra våren.

Videon har spridits av Northug i sociala medier och fått stor spridning i media, bland annat i Sportbladet News.

Men nu förbjuds Northug själv att göra reklam för videon. Anledningen är att han medverkar iförd kläder som tillhör hans privata sponsor något som inte är tillåtet enligt det avtal som Northug skrev under när han åter blev en del av det norska skidlandslaget.

”Vi älskar låten”

Enligt Dagbladet så var det Northugs egen manager Are Sörum Langås som tog kontakt med skidförbundet och påtalade att det eventuellt kunde bli ett problem. Något som förbundet höll med om och därför rensades videonreklamen från alla konton som Petter Northug eller skidförbundet står bakom.

– Vi älskar låten men videon bryter mot regelverket. Därför har vi tagit bort den. Det är oproblematiskt för oss, vi delar den i stället som ljudfil så alla ska få höra den, säger Sörum Langås till Dagbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Petter Northug

Längdskidor