Motorsport

”Drömmen är F1”

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

GP3-svensken vill bli näste Eriksson i formel 1

Jimmy Eriksson.
Jimmy Eriksson.

Marcus Ericsson är första svensk i F1 på över 20 år.

Men bakom jagar näste Eriksson.

Han har tagit en historisk seger och vill vidare.

– Drömmen är så klart F1, säger Jimmy Eriksson.

I samband med VM i formel 1 körs flera supportserier, två av dem som är framtagna för att utbilda talanger är GP2 och GP3. Marcus Ericsson körde flera säsonger i GP2 innan han fick chansen i Caterham och i GP3 finns en annan svensk.

Jimmy Eriksson.

Förra helgen blev han första svensk att ta pole position och han imponerade när han också blev första svensk att vinna ett lopp i serien.

– Det var en otrolig känsla, säger Eriksson.

– Målet har varit att vinna minst ett lopp och att vinna mästerskapet. Ser jag till mina resultat i år så finns det också en möjlighet att jag klarar att nå det stora målet.

Bytt team

Han gör sin andra säsong i serien som lotsat tre av sina fyra mästare direkt till formel 1. Förra året hade han stora problem med både stallet och bilen vilket ledde till att han presterade under sin kapacitet. Till årets säsong bytte han team och tillsammans med Koiranen GP visade han bra fart redan under testerna och han stod på pallen under premiären i Barcelona.

– Förra året var en mardröm, äntligen har det lossnat, säger Eriksson.

– Vi har en snabb bil som fungerar på alla banor och ett bra team. Bilen känns väldigt likadan oavsett vilka banor vi kör på. Det ger mig ett grymt självförtroende och jag vågar trycka på. Jag vet hur bilen reagerar. Teamet är bra och allt detta tillåter mig att prestera, säger han.

”Behöver flera vinster”

Han har stått på pallen i fyra av sex lopp i år och ligger tvåa i mästerskapet, åtta poäng bakom Red Bulljunioren Alex Lynn när det återstår sex av nio deltävlingar. I helgen kör han på Hockenheimring, en bana där han har kört bra tidigare, men han har en bestraffning med sig från Storbritanniens GP och flyttas tillbaka fem placeringar i starten av det första av två lopp.

– Jag ska fortsätta att försöka köra konstant. Jag behöver flera vinster för att slåss om titeln. Jag gläds åt det som har varit, men fokuserar på nästa lopp, säger Eriksson.

– Jag tittar inte på tabellen, jag koncentrerar mig på att prestera för att kunna ta titeln.

För tre av seriens fyra mästare, Esteban Gutierrez, Valtteri Bottas och Danil Kyvat, har det räck till Formel 1.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport