”Jag är helt hundra på att vi går till final”

SPORTBLADET

Han har gjort sju mål på de två senaste mötena med Hammarby.

Sandvikens Erik Pettersson tänker inte slå av på takten på Zinkensdamm i kväll.

– Jag är helt hundra på att vi kommer gå till final, säger tonårsstjärnan.

Sandviken höll liv i semifinalserien genom att besegra Hammarby med 7-2 i Göransson arena i onsdags. I kväll möts lagen på Zinkensdamm och de regerande mästarna måste vinna igen.

Att spela med kniven mot strupen är dock inget som plågar Erik Pettersson, och det beror inte på att det är obligatoriskt med halsskydd. Fenomenet från Söderfors brukar växa med uppgiften och älskar att spela inför storpublik.

Det visade han under sitt senaste besök på Södermalm, då han under ordinarie speltid gjorde tre av Sandvikens sex mål.

– Det är alltid roligt att spela när det är mycket folk på ”Zinken”. Det blir en drivkraft att försöka tysta dem och bli hjälte. Det blir en extra kick. Är det bara 1 500 på läktaren blir man inte lika taggad och sugen på att avgöra, säger Erik Pettersson till Sportbladet.

”Inte gjort 200 mål på egen hand”

19-åringen blev tvåa i skytteligan, efter klubbkamraten Patrik Nilsson, och har gjort inte mindre än 14 mål på sex matcher i slutspelet.  6-2-målet i det senaste mötet med Hammarby var hans 200:e mål för Sandviken.

– När man tänker efter är det helt fantastiskt, men det är ju inte så att jag har gjort 200 mål på egen hand. Jag spelar i ett bra lag och som anfallare i Sandviken får man många chanser.

Hammarby leder semifinalserien med 2-1, vilket innebär att Sandviken måste vinna två matcher i följd för att ha en chans att försvara SM-guldet.

Vad talar för att ni lyckas med det – förutom Erik Pettersson?

– Vi har varit med i många slutspel och har vinnarmentalitet. Det finns ett otroligt go i laget och alla verkligen tror att vi kommer att fixa det här. Jag är helt hundra på att vi kommer att gå till final och ska göra allt som står i min makt för att det ska bli så, säger Erik Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM