Vettel övertygad att byta till Ferrari – av Schumacher

SPORTBLADET

Sebastian Vettel har l­ämnat Red Bull för att bli ­mästare med Ferrari.

Han övertygades bland annat av Michael Schumacher.

– Han sa att det var en härlig atmosfär i Maranello och att jag skulle möta en stor entusiasm om jag t­ackade ja, säger Vettel.

Foto: Schumacher gav Vettel råd före skidolyckan 2013.

Michael Schumacher vann fem VM-titlar tillsammans med Ferrari. Nyårshelgen 2013 skadades han svårt i en skidolycka.Men trots det spelade han en betydande roll när Ferrari värvade Sebastian Vettel som ersättare för Fernando Alonso.

– När vi fick reda på att Alonso skulle lämna oss började vi diskutera, säger Ferraris nye stallchef Maurizio Arrivabene enligt motor­sportmagazin.

”Vettel var tveksam”

– Situationen var osäker och jag ringde till en person som känner Seb bra och som jag känner bra. Jag ringde till Sabine Kehm, Michael Schumachers manager.

Hon ringde upp Vettel och berättade om åren som hon tillbringat tillsammans med Schumacher hos Ferrari.

– Vettel var tveksam. Han menade att han inte behövde byta stall. Hon sa att det var en fantastisk atmosfär där under Michaels tid, att det var ett otroligt stall, som en familj, säger Arrivabene.

Detta var inte första gången som Vettel fick ett erbjudande från Italien och han ­hade diskuterat frågan med Michael Schumacher redan före den tragiska skidolyckan.

– Vi förhandlade och jag bad Sabine Kehm om hennes råd. Tyvärr kunde jag inte prata med Michael en gång till, säger Vettel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1