Tonårstjej: ”Skröt om sitt kokain...”

SPORTBLADET

Tennisstjärnan pekas ut i knarkhärva

Foto: Bernard Tomic blev hjälte i Davis Cup-matchen mot Tjeckien nyligen.

Australien skakas av en kokainskandal.

Mitt i härvan nämns världsspelaren Bernard Tomic, 22.

Enligt utredningen ska spelaren ha skrutit om sitt personliga drogförråd värt 50 000 dollar.

Flera välkända rugbyspelare i Australian har varit föremål för utredning i en stor kokainhärva. Queensland Reds stjärna Karmichael Hunt fick sin dom nyligen och blev avstängd i sex veckor och tvingades böta 30 000 dollar för droginnehav.

Nu har även 35-rankade tennisstjärnan Bernard Tomic namn sipprat fram ur det digra förundersökningsmaterialet.

Goldcoast Bulletin skriver att spelaren ska ha skrutit om sitt sitt stora kokainförråd för en minderårig tjej. Enligt tjejen ska Tomic ha sagt att han har kokain värt 50 000 dollar.

Enligt nattklubbskungen Jamie Pickering – god vän till Tomic och själv åtalad på fyra punkter i härvan – var Davis Cup-hjältens uttalande ett skämt.

Fångad på bild när han fick lapdance

– Jag vet att han inte använder droger eller ens går nära droger. Om han sa något liknande var det bara ett skämt, säger Pickering, som ofta brukar sitta i Tomic bås vid viktiga matcher.

Pickering säger också att han försökt kontakta sin vän om tonårstjejens påstående.

– Det här kommer nog som en överraskning för honom...

En källa inom polisen säger till tidningen att Tomic i nuläget inte är misstänkt för något brott. Men det hindrar inte det faktum att spelaren återigen omnämns i mindre smickrande sammanhang. Senast 2013 läckte bilder ut från Pickerings klubb Sin City, då en halvt avklädd Tomic fick en lapdance av två unga kvinnor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Davis Cup

Tennis