Innebandy

Berövad hattrick i sin comeback

Av: 

Jonas Gustavsson

SPORTBLADET

Helena Lundqvist levererade direkt

Helena Lundqvist comeback i Rönnby slutade med succé.

Det blev seger och två mål mot Uppsala.

– Jag var inte trött en enda gång vilket är skönt att ha med sig, säger veteranen.

Helena Lundqvist.
Helena Lundqvist.

Det var för en vecka sedan som Helena Lundqvist aviserade sin comeback i SSL och Rönnby.

Senast hon lirade, 2012/13, var hon med och vann SM-guld, men efter en flytt till Falun sommaren därpå så blev det ingen innebandy. Fram tills nu alltså.

– Jag har inte alls varit klar med innebandyn, det ska bara passa in i livet. Nu fanns möjligheten och jag vill spela i ett lag som har chans på guld, säger hon om beslutet att spela igen.

”Jag är jättenöjd”

Den förra landslagsspelaren gjorde comeback i hemmamatchen mot Uppsala, sköt två mål direkt och var med och fixade en 7-5-seger.

– Jag är jättenöjd med min insats. Jag kände mig inte trött en enda gång vilket är skönt att ha med sig inför fortsättningen. De första matcherna handlar om att jobba med det jag ligger efter i, som tajming, kemi med spelarna och rörelsemönster, säger 33-åringen som alltså dunkade in dubbla bollar direkt.

– Jag skulle faktiskt haft tre mål, men ett dömdes bort för hög klubba. Men det var det inte alls. Det är sådant som händer. Jag fick en bra känsla för målskyttet i alla fall.

Seglat upp som guldkandidat

Rönnby, serietvåa bakom Kais Mora, har seglat upp som en guldkandidat under säsongen och att Helena Lundqvist, som var en av stjärnorna i guldlaget 2013, tillkommer spär på favoritskapet.

– De åren som vi vunnit guld så har vi alltid slagit ur underläge. Ett slutspel handlar om så små marginaler, alla måste vara på topp, så att snacka om favoriter är svårt. Jag kan nämna fem lag som är favoriter. Jag kommer att gå för fullt för att vinna men några favoriter ser jag oss inte som.

Vad kan du bidra med till laget?

– Jag har rutin från stora matcher och kanske kan smitta av mig lite av den erfarenheten. Se till att vi faktiskt tänker på rätt saker när det ska avgöras. Jag ställer höga krav på både mig själv och min omgivning, jag vill vara där och stötta men också bidra med poäng. Jag är inte rädd för att avgöra matcher om man säger så.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy