”Tror vi sett det sista av Woods”

SPORTBLADET

Zachrissons teori – nya ryggskadan slutet på stjärnans karriär

Foto: AVBRÖT Tiger Woods skadade sig på världstouren i Akron och tvingades avbryta tävlingen under den sista rundan.

En ny ryggskada spökar för Tiger Woods, 38.

Nu fruktar en hel golfvärld att superstjärnans karriär kan vara över.

– Jag tror, tyvärr, att vi har sett det sista av Tiger Woods, säger Viasats Göran Zachrisson.

Han har varit den starkast lysande stjärnan i sin generation och stundtals totaldominerat golfen under de senaste två decennierna.

I förrgår tvingades 38- årige Tiger Woods avbryta den sista rundan i världstourtävlingen i Akron – på grund av nya problem med sin ständigt strulande rygg.

Woods – som genomgick en operation i våras – snubblade till i bunkern på det andra hålet varpå smärtorna spred sig i hela ländryggen.

Stjärnan lämnade banan i en golfbil och efteråt rapporterades att han knappt kunde knyta sina skor.

”Jag är mycket orolig”

På torsdag börjar årets sista major, PGA Championship, och i september spelas Ryder Cup. Det är osäkert om Woods kommer att kunna delta i sensommarens stora tävlingar. Men den stora frågan är om den 14-faldige majorvinnaren någonsin kommer till­baka till golfbanan.

Amerikanska experter spekulerar nu i att världens största golfstjärna gjort sitt på den stora scenen.

Det fruktar också Viasats golflegendar Göran Zachrisson, 76.

– Jag är mycket orolig, för jag tror att vi har sett det sista av Tiger Woods, och det vore oerhört tråkigt för sporten eftersom han har en sådan stor dragningskraft. Jag tror det är motiverat att ställa sig frågan: ”Kommer han någonsin tillbaka?”. Ärligt talat tror jag inte han gör det, säger Zachrisson.

”Förändrat golfen”

Woods dras med samma typ av ryggproblem som Peter Hanson, men till skillnad mot svensken – som jobbar med en mer långsiktig och tålamodskrävande behandling – har Woods alltså valt att operera sig.

– Den allmänna uppfattningen tycks vara att om man gör som Tiger så har man kanske en kropp som funkar i ett år som bäst, sedan är det svårt att fort­sätta. Den andra vägen tar mer tid, men normalt kan man fortsätta längre, säger Zachrisson.

Vad skulle det innebära om Woods tvingas avsluta karriären?

– Alltså, oavsett vad man tycker om honom som person så är Tiger Woods en spelare som skapat förändringar inom golfen. Som Jack Nicklaus gjorde, som Ben Hogan gjorde, som flera stora spelare gjort. Det kommer att dyka upp en ny superstjärna, för allt ersätts inom idrotten, den tar hand om sig själv, men det kan dröja. Därför vore det oerhört tråkigt om vi sett det sista av Tiger redan nu.

”Beslut när redo”

Sent i går hade Woods ännu inte kommit med något besked kring huru­vida han kommer att ställa upp i PGA Championship eller inte.

Hans manager Mark Steinburg säger enligt Gold Channel att Woods ”ska ta sitt beslut när han känner sig redo”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf