”Det handlar om att vara sig själv”

SPORTBLADET

Bojan kommenterar AIK igen

Foto: BILDBYRÅN
Bojan Djordjic.

Han kommenterade AIK:s möte med Linfield.

I kväll gör Bojan Djordjic någonting naturligt igen.

– Det handlar om att vara sig själv. Är du ärlig ser folk att du är äkta, säger profilen till Sportbladet.

AIK–Astana sänds på S24 i kväll kl 19. Köp matchen här

När AIK vände och avancerade i Europa League hette motståndet Linfield och expertkommentatorn Bojan Djordjic.

Gnaget-profilen kommenterade med samma säkra stämma som alltid i Sportbladets webbkanal S24 – och i kväll gör han det igen när AIK tar emot Astana.

– Jag har suttit i tv-soffor sedan 2002 då jag var expert med Peter Antoine i Sydkorea-VM, så för mig är det ganska enkelt. Sen är det naturligt då jag gillar att prata om fotboll och då spelar det ingen roll vem jag pratar med. Jag blir inte låst. Är du ärlig ser folk att du är äkta, men tyvärr är många rädda för att göra något så mänskligt som att fela. Självförtroendet ska inte brista bara för det, säger Bojan till Sportbladet.

"Stinker eller luktar gott"

32-åringen betonar vikten av att som kommentator vara påläst, och dessutom kunna uttala spelarnas namn ordentligt.

– Det ska man kunna åtminstone om det handlar om spelare på en tillräckligt hög nivå - till exempel Dzeko ska inte uttalas ”Jeko”. Man har ju tid att läsa på innan och då ska man göra det. Sen handlar det om att vara sig själv. Folk har ändå alltid åsikter och tar sig tid att kommentera fastän de påstår att de inte bryr sig. För min del så antingen stinker jag eller så luktar jag gott – och jag vill inte ha det på något annat sätt.

Vem är bäst av de svenska kommentatorerna?

– Jag älskar Glenn Strömberg. Han har skön inlevelse, som när han gestikulerar med händerna före Champions League-matcherna. Alla blir trygga när de hör honom oavsett vad han kommenterar. Jag tycker att vi har bra kommentatorer i Sverige, men det är mer kvantitet än kvalitet.

"Helt annorlunda matchbild"

Bojan talar sedan om att AIK visserligen drabbats av tunga avbräck efter sina senaste försäljningar, men att guldstriden knappast är förlorad.

– Man såg senast mot Göteborg – även om Celso var med då – att det ändå såg ganska bekvämt ut, att det finns spelare som kan axla ansvaret. AIK behåller trycket på Malmö, så även om Malmö har övertaget är guldstriden inte över, speciellt inte med Häcken och Elfsborg som också lurar bakom.

Och vad tror du om matchen i kväll?

– Det blir en helt annorlunda matchbild än senast. Astana lär göra det typiska felet som lag från Östeuropa och Balkan gör på bortaplan: backa hem och satsa på kontringar. Det är för fegt och saknar aggressivitet.

Slutsiffror?

– AIK vinner med 2-0. Per Karlsson gör ett av målen, vilket jag unnar honom. Han är riktigt duktig och en jävla fin kille som gör sitt jobb i det tysta vid sidan av ledare som Alex Milosevic.

AIK–Astana sänds på S24 i kväll kl 19. Köp matchen här