”Bättre än någonsin”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Ericsson positiv när han startar sista försäsongstestet

Om lite mer än två veckor startar F1-säsongen.
I dag inleds de avslutande testerna:
- Jag är bättre förberedd än någonsin, säger Marcus Ericsson.

Det första F1-testet i Jerez gick strålande för Sauber, deras gula och blåa C34 och Marcus Ericsson.
Det andra testet var däremot betydligt tyngre, Felipe Nasr krockade den första dagen, Marcus Ericsson fick problem med växellådan den andra, bilen stod i garaget halva den tredje och Felipe Nasr råkade också ut för tekniska problem under den avslutande dagen. I dag inleds det tredje och avslutande försäsongstestet i Barcelona med Marcus Ericsson bakom ratten.
– Jag själv vill ha fler problemfria dagar, det känns som vi båda två var förföljda av mindre problem förra veckan. Växellådan kostade mig en halv dag och sedan var det många småsaker som inte fungerade, säger Marcus Ericsson i en exklusiv intervju med Sportbladet.
– Nu önskar jag att allt ska fungera, att vi kan jobba igenom racesimuleringar och testa kval. Jag önskar att jag får en riktig genomkörare, det står högt på min önskelista.

Kör torsdag och lördag

Han kommer att testa under i dag och på lördag, hans teamkollega Felipe Nasr kör fredag och söndag. Under testerna har stallen bara tillgång till en bil och förarna delar på den.
När du ser till dig själv, vad vill du göra under sina två dagar i bilen?
– Det vore bra att testa lite starter. Jag vet att vi kommer att ha mycket fokus på starter och depåstopp också. Det måste vi nöta för att få detaljerna att stämma. Där kan man tjäna och tappa mycket tid. Det är otroligt viktigt att det stämmer när vi kommer till premiären, då ska alla detaljer sitta som handen i handsken.
Eftersom det förra testet var så problemfyllt har Sauber inte heller hunnit köra de tävlingsdistanser som man hade hoppats på. Det ska man göra nu i Barcelona.
– Jag veta att vi har planerat in racesimuleringar båda dagarna och det känns grymt bra, säger Marcus Ericsson.
– Jag är bättre förberedd än någonsin. Jämfört med förra året så skiljer det en hel värld.
Säsongspremiären avgörs i Melbourna, Australien den 15 mars.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM