Alpint

Skar av lårsenan – nu är VM över

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Miller opererad i natt

BEAVER CREEK. Bode Miller kraschade och skar upp ett djupt jack i benet.

I natt tvingades stjärnan till operation efter en avsliten lårsena och nu är VM över för 37-åringen.

”Känner mig lyckligt lottad eftersom det hade kunnat vara mycket värre”, skriver Miller på Twitter.

Det var comebackernas tävling. Stjärnveteranerna Bode Miller och Aksel Lund Svindal hade inte gjort en enda tävling den här säsongen inför VM. Amerikanen har opererat sin rygg och Svindal slet av hälsenan så sent som i oktober, men båda startade herrarnas Super G.

Miller var först ut av dem och hade ledningen efter alla tre mellantider. Hemmapubliken var i extas och speakern i målområdet pratade om ”one of the greatest comeback stories in history”. Då tappade Miller kontrollen och kraschade svårt.

Amerikanen skar upp ett djupt köttsår i benet, men kunde ta sig ner för egen maskin.

”Lyckad operation”

Miller fördes sedan till sjukhus där läkarna konstaterade att skadan var allvarlig. En sena i låret hade slitits sönder och amerikanen tvingades till operation. Sent i natt svensk tid kom beskedet att VM över för 37-åringen.

”Ute från en lyckad operation för en avsliten lårsena. Känner mig lyckligt lottad eftersom det kunde ha varit mycket värre”.

Även favoriten Kjetil Jansrud råkade illa ut under tävlingen. Norrmannen skadade axeln under loppet, men hoppas att kunna tävla vidare i VM. Det är dock smärtan som avgör om han kör störtloppet.

För Svindal gick det desto bättre. Norrmannen gick i mål med grön skylt och slutade till sist sexa. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint