Golf

McIlroys otroliga slag – ner i fickan

Av: 

Hampus Hagman

SPORTBLADET

Världsettans utslag landade i shorts

Rory McIlroy, 25, stod för ett av golf-historiens märkligaste slag under Tour Championship i natt. På det 14:e hålet (miss)lyckades han att landa bollen i shorts-fickan på en åskådare.

– Jag vet hur svettiga mina fickor brukar bli, så jag ville inte sticka ner handen i hans, sa världsettan.

Rory McIlroy behöver en seger i Atlanta, den fjärde och sista deltävlingen, för att garantera en seger i FedEx Cup. I och med nattens 65-runda ligger världsettan på delad andraplats efter dag två.

Men det var långt ifrån raka vägen till hålen för nordirländaren i natt. På det 14:e hålet fick McIlroy på en slice och slog ut bland träden med sin driver. Till publikens stora häpnad tog bollen en något annorlunda väg. Den studsade på grenar och damp rakt ner i fickan på en åskådares shorts.

När domaren och McIlroy kom fram till åskådaren fick mannen med bollen i fickan frågan om han hade rört på sig. Världsettan passade då på att skoja lite och sa att han hade bett mannen att "gå lite ditåt" och pekade i flaggans riktining.

Till slut kunde McIlroy droppa sin boll på platsen där åskådaren stått, trycka upp bollen på green, och rädda paret.

– Bollen hade kunnat ta i trädet och studsa vart som helst. Jag kände mig tursam som fick droppa där och göra ett par, sa han.

Inte ovanligt

Förra året var Jonas Blixt med om en lika bisarr situation när han på tredje rundan av PGA-mästerskapet på Oak Hill träffade en åskådares bakficka med sitt 18:e utslag.

Och McIlroy påminde om vad som hände honom förra året på Royal Aberdeen.

– På Scottish Open studsade min boll upp innanför någons byxor. För andra gången. Jag måste helt enkelt sluta slå så snett så kommer inte de här sakerna hända.

Se tv-klipp på den otroliga händelsen här!

ANNONS

Proppen ur mot USA? Sist Tre Kronor mötte dem i hockey-VM vann vi med 6-0! Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf