Djurgården vann – trots tröjkaoset

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

Djurgården vann Champions Cup.

Trots att laget drabbades av ett tröjkaos precis innan matchstart.

– Det är sjukt att det händer i finalen, säger Ranja Varli.

Djurgården vann Champions Cup-finalen mot tjeckiska Vitkovice med hela 10-2.

Men resultatet var inte matchens snackis – det var tröjkaoset innan matchstart.

Lagen var ombytta och klara i spelargången när det helt plötsligt upptäcktes att båda lagen hade vita dräkter. Vitkovice, som var lottat som hemmalag, har ett vitt hemmaställ medan Djurgården har ett vitt bortaställ, något som lagen upptäckte först i spelargången. Det hela fick som konsekvens att Djurgården fick byta ställ.

Matchen försenades

Problemet?

Halva laget hade sina dräkter kvar på hotellet. Man fick kasta sig in i bilar och ta sig tillbaka till hotellet och hämta stället. Matchen blev på grund av det försenad 15 minuter.

– Det var Laura (Mertsalmi, back Djurgården) som upptäckte det precis när vi skulle gå in till matchen. Vi var helt chockade och första tanken var ”blir vi diskade nu?”, säger DIF-forwarden Ranja Varli.

– Så blev det ju inte och det löste sig bra, men det är tråkigt när man värmt upp och allt och får vänta en kvart på att spela. Det är helt sjukt att det hände i just finalen.

”Vi körde bara på”

Varför det blev kaos är oklart. IFF (Internationella Innebandyförbundet) menar att Djurgården fått informationen, vilket klubben förnekar.

Hur som helst så påverkade det inte matchen för Djurgårdens del. Laget tog ledningen med 3-0 första perioden, gick upp till 5-0 i början av sista och vann alltså med hela 10-2.

– Under matchen tänkte vi inte på det där, vi körde bara på, säger tvåmålsskytten Varli.

Det var andra gången Djurgården vinner Champions Cup och alla fyra turneringarna som spelats har vunnits av svenska lag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN