Northug: Så lurade jag Halfvarsson

SPORTBLADET

Petter Northug lurade Calle Halfvarsson under VM i Falun.

I en ny dokumentär berättar den norske stjärnan om hur han gillrade en fälla för svensken – och fick maximal utdelnings.

– Han klarade inte av hemmabanan. Och det är fantastiskt.

Så mycket tjänar svenska skidåkarna

Så mycket tjänar norska skidåkarna

VM i Falun var ett trevligt mästerskap för norrmännen och på söndag är det redan dags att blicka tillbaka på mästerskapet. Det gör tv-kanalen NRK med dokumentären ”Northugs triumf”, som handlar om norrmannens väg mot de fyra gulden i Sverige.

Just rivaliteten med Sverige kommer förstås också på tal, och i synnerhet stafetten då Norge och Sverige gjorde upp hela loppet igenom. Northug avslöjar sina tankar under tävlingen.

”Försöker stressa”

På väg upp för den näst sista branta backen före stadion såg det för tv-tittarna ut som att Northug försökte rycka förbi Calle Halfvarsson i täten, men enligt norrmannen var det ett försök att lura Halfvarsson.

– Jag kollar på honom, går upp sida vid sida, försöker att göra honom stressad. Jag gör det inte för att jag vill ta täten. Jag hoppas att han ska gå i samma fälla som i Val di Fiemme, säger Northug enligt norska Dagbladet.

”Trodde inte det”

Halfvarsson gick enligt Northug i samma fälla som i Italien för två år sedan. Norrmannen spurtade sedermera förbi.

– Jag trodde inte att jag skulle kunna få honom att göra det, att åka först ner mot stadion. Det trodde jag inte att jag skulle klara av. Då kände jag att han gått i den fällan igen, han klarade inte av hemmabanan. Och det är fantastiskt, säger Northug med ett leende.

Så mycket tjänar svenska skidåkarna

Så mycket tjänar norska skidåkarna

ARTIKELN HANDLAR OM