Poker

Mångmiljonär: ”Därför lever jag som hemlös”

Av: 

Minimedia

Jonas Blomquist

SPORTBLADET

Han har tjänar över 30 miljoner kronor – men lever som hemlös.

Nu berättar pokerstjärnan Faraz Jaka om sin annorlunda livsstill.

– Jag äger nästan ingenting, men har aldrig varit lyckligare, säger han.

Foto: pokerstarsblog

Faraz Jaka är en av världens mest framgångsrika pokerspelare och har uppnått fler än de flesta gjort i sin karriär. 2009 utsågs han till ”årets spelare” på World Poker Your och under sitt liv har han spelat in 4,5 miljoner dollar, cirka 37 miljoner kronor enligt dagens valutakurs. De flesta i amerikanens situation hade levt ett liv i lyx med nätter på lyxhotell och hisnande dyra restaurangnotor. Så såg också 28-åringens liv ut – tills för några år sedan. Vändningen kom i Schweiz efter att ha tillbringat en natt på en främlings soffa. Då insåg Jaka att han ville förändra sitt liv fullständigt.

”Blev beroende”

– Jag spelade en turnering i Italien och träffade någon i Schweiz och fick sova på hans soffa. Efter det blev jag beroende av den upplevelsen, säger han till CNN Money.

Nu har amerikanen sålt i princip allt han har – och har meditation som sitt största intresse. Hans enda ägodelar är två väskor med fem tröjor, två par skor, badbyxor, en dator och flera adapters.

– Jag insåg att det enda sättet att få uppleva alla platser jag åker till fullt ut är att sälja mitt hem, så jag bara gjorde det, säger han.

– Jag har långsamt lärt mig att göra mig av med allt jag har i min väska. Och det har inte spelat någon roll. Det förändrar ingenting.

”Aldrig varit enklare”

Och visst trivs Jake med sitt liv som ”hemlös”, under 2014 spelade han 102 pokerturneringar och besökte 47 städer och 13 länder. Nu rekommenderar han sin livsstil, utan hem och ägodelar, till andra människor som är trötta på sin vardag.

– Jag äger nästan ingenting, men har aldrig varit lyckligare, säger han och fortsätter:

– Vi lever i en värld i förändring, det har aldrig varit enklare att slå sig fri.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker