Medaljhoppets mardröm inför skidskytte-VM

SPORTBLADET

Om två dagar inleds skidskytte VM i Kontiolahti. De svenska åkarna är på plats – men inte bagaget.

Väskorna med gevär och träningskläder saknades när landslaget landade i Finland.

– Det är bekymmersamt, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

Fredrik Lindström är Sveriges stora medaljhopp i skidskytte-VM. Svensken som har två VM-medaljer sedan tidigare ska nu göra sitt fjärde världsmästerskap i karriären. Men den inledande tiden på VM-orten i finska Kontiolahti blev inte alls som Lindström och de andra  svenska skidskytteherrarna tänkt sig.

Gevär och väskor fastnade någonstans i Helsingfors.

”Var är packningen? Har inte sett skymten av varken väskor eller gevär trots att vi landade igår. #kastasnöbollochspringabarfota #jeans”, skriver Fredrik Lindström på Twitter.

Medan de konkurrerande landslagen tränade för fullt på tisdagen, satt Fredrik Lindström och resten i jeans i hotellobbyn och väntade på sitt bagage.

– Har man inget gevär och inga kläder är det svårt, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

”Lika bra att inte träna alls”

– Det är ingen fara om det dyker upp de närmaste timmarna. Men det vore tråkigt om det inte blir någon träning alls i dag, det vore bekymmersamt fortsätter 25-åringen.

Att låna någon annans gevär för skytteträningen är det enligt Lindström inte att tala om.

– Nej, det skulle man inte vilja göra. Man har ju ett specialanpassat gevär så det skulle kännas jättekonstigt att använda något annat. Då är det lika bra att inte träna skyttet alls, om man skulle tvingas till det, säger Fredrik Lindström.

■ ■ ■

Uppdatering: Enligt Radiosportens reporter Bengt Skött så hade hela svenska landslaget fått sina gevär och kunde träna obehindrat under eftermiddagen.

Skidskytte-VM inleds på torsdag med mixedstafett.

ARTIKELN HANDLAR OM