Alonso vaknade – och trodde det var 1995

SPORTBLADET

Formel 1 stjärnan förlorade medvetandet efter kraschen den 22:a februari. Därför ställdes tre kontrollfrågor:

Vem är du? Vad jobbar du med? Vad vill du göra i framtiden?

– Jag heter Fernando Alonso. Jag kör go kart och i framtiden vill jag bli köra Formel 1, svarade Alonso enligt El Pais.

Det var under en träning i Barcelona den 22 februari som Formel 1-stjärnan Fernando Alonso plötsligt tappade kontrollen på sin McLaren-bil och kraschade så illa att han tvingades tas till sjukhus med helikopter.

Rapporterna som kom snabbt var dock lugnande. Alonso återfick medvetandet snabbt och diagnosen blev "bara" en hjärnskakning som tvingade honom att vila från första VM-deltävlingen.

Mindes inget efter 1995

Men nya detaljer från spanska El Pais visar att smällen ändå skakade om stjärnan ordentligt. När Alonso vaknade så mindes han inget efter 1995. På kontrollfrågorna och vem är du?, var jobbar du med? och vad vill du göra i framtiden?, så ska Alonso svarat snabbt:

– Jag heter Fernando Alonso. Jag kör go-kart och i framtiden vill jag köra Formel 1.

Kommenterar inte uppgifterna

Hans debut i serien 2001 ska ha varit som bortblåst och 33-åringen mindes inte heller någon av sina två världsmästartitlar.

Hans stall har inte velat kommentera uppgifterna:

"När det gäller pågående medicinska frågor kring Fernandos situation så kommer inte, och bör inte, McLaren uttala sig. Hans medicinska vård tas om hand av de som är bäst utbildade att göra så, nämligen hans doktorer.

"Vi kan säga att han gör stora framsteg och vi hoppas att han kommer tillbaka till sitt fantastiska jag så snart som möjligt", skriver man i ett uttalande, enligt Mirror.

Vill du ha koll på motornyheterna direkt - följ Sportbladet Motor på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM