Skandalspelarens vinst: 8,3 miljoner

SPORTBLADET

Han har spelat om miljoner redigt berusad och kallat motspelare för ”apa”, ”idiot” och ”efterbliven”.

Nu verkar den finske skandalspelare Ilari Sahamies vara i bättre harmoni.

På två månader 2015 har han tjänat 8,3 miljoner kronor.

Foto: Ilari ”Ziigmund” Sahamies.

Pokerproffset Ilari Sahamies, eller ”Ziigmund”, som han fram till nu, kallats vid onlineborden har skapat rubriker både för sitt spelande och sitt agerande.

Det finske pokeresset har bevisat svårt att hålla sig från flaskan när han spelar kort, vilket har lett till flertalet skriverier.

En av de värsta fyllehistorierna utspelade sig på Grand Casino Baden 2011. Då spelade Sahamies om jättesummor märkbart berusad. Enligt en tysk pokerjournalist var han så pass full att knappt kunde stå upp av egen kraft. Något spelaren själv inte hymlade med, i chatten vid pokerbordet skrev han helt sonika ut sina känslor:

”Jag är så full”.

Överlägset största vinnaren

Finländaren har även lackat ur på motspelare vid ett flertalet tillfällen, och därav klassats som en ’skandalspelare” enligt många. Bland annat har han kallat folk för ”apa”, ”idiot” och ”efterbliven”...

Efter en tids tystnad kring den verbala pokerspelaren har han nu vaknat upp på nytt 2015 – med ett nytt onlinenamn: ”Ilari FIN”.

Och det verkar som han är mer harmonisk än någonsin.

Det visar siffrorna hittills i alla fall.

Han har varit rejält aktivt vid borden med högst insatser vid onlienborden och hittills i år är han den överlägset största vinnaren i nätdjungeln. På årets två första månader har han spelat in en miljon dollar, eller 8,3 miljoner kronor, det skriver pokernyhederne.com.

Ivey förlorar mest

Årets största förlorare hittills? Han som oftast kallas ”världens bästa pokerspelare”, Phil Ivey.

Han har förlorat osmickrande 1,3 miljoner dollar hittills i år, 10,8 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker