Skänker 350 milj till utsatta barnen

SPORTBLADET

”Minns själv när jag var ung – hade inte råd”

Foto: LeBron James

LeBron James är världens 16:e bäst betalde idrottsman.

Nu använder han 350 av sina många miljoner åt att betala för över 1 000 ungdomars college-utbildning.

– Det här är väldigt viktigt för mig, säger han.

I mitten av juli skrev LeBron James – av många ansedd som världens bäste basketspelare – på ett nytt guldkantat kontrakt med sitt Cleveland Cavaliers värt 47 miljoner dollar, alltså cirka 400 miljoner kronor.

Betalar för utbildningen

Nu avsätter han en nästan lika stor summa för att finansiera college-utbildning åt över 1 000 ungdomar i sin hemstad Akron i Ohio.

Stjärnan har sedan en tid tillbaka drivit projektet ”LeBron James Family Foundation”. Däri ingår en utbildning kallad ”I Promise”, som sträcker sig över förskola och högstadie. Och nu lovar LeBron att de 1 100 elever som deltar i ”I Promise” – och som går färdigt utbildningen – kommer att få sina college-stipendium betalda.

”Var inte möjligt”

– ”I Promise”-projektet är förmodligen det bästa jag gett mig in i. Det är väldigt viktigt för mig. Jag växte själv upp i stadskärnan i Akron och jag minns att vi unga afroamerikaner inte tänkte längre än högstadiet eftersom det inte kändes  möjligt rent ekonomiskt att fortsätta studera, säger LeBron enligt Huffington Post.

Till ESPN säger Scott Scarborough, president för University of Akron, att varje enskilt stipendium kostar ungefär 38 000 dollar, alltså cirka 320 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

NBA