Tornéus ursäkt efter kvalmissen

SPORTBLADET

”Nollade” för första gången i ett längdkval

1 av 3 | Foto: JIMMY WIXTRÖM

PEKING. Inte ett godkänt hopp och ut redan i kvalet.

Då vill längdhopparen Michel Tornéus be svenska folket om ursäkt.

– Ja, jag vill säga förlåt till alla som satt uppe fyra på natten och tittade på det här. Hade jag själv suttit hemma hade jag inte varit glad, säger han.

Michel Tornéus var inte glad här i Peking heller.

Det syntes lång väg att han var förbannad på sig själv. Riktigt förbannad.

– Ja, jag kände att att fick jag bara till ett bra hopp, så hade jag varit i final. Då hade jag kunnat stå här och säga att jag är bland de bästa i världen. Trots att jag haft en pissäsong, säger han.

– Jag ska vara i i final idag. Det kände väldigt bra, men jag hittade inte de där sista stegen för att komma rätt på plankan. Hade jag bara fått in ett av de där hoppen hade jag varit i final, säger han.

”Trodde det första var vit flagg”

Michel Tornéus landade kring åttametersstrecket i alla sina tre hopp, men tyvärr med ett märke i plastelinan varje gång. Närmast var han i det andra. Då handlade det om millimetrar.

– Ja, jag trodde först att det var vit flagg, men det var ett litet märke i plastelinan. Jag vet att det varit mycket tjafs tidigare, så jag fick fram och kollade själv. Men jag såg att det var ett litet märke och då hjälper det inte att tjafsa. Det var mitt eget fel.

Det krävdes 7.98 för en finalplats till slut.

Men Tornéus tyckte inte synd om sig själv.

”Inte här för att titta på”

Han tyckte mer synd om de som satt klockan på ringning i ottan där hemma för att få se ett nytt åttametershopp.

Han var frustrerad, besviken och arg.

– Jag är en tävlingsmänniska. Hade jag sagt att "det var det" och bara gått härifrån, så hade det inte låtit bra. Jag är inte här för att titta på de andra. Jag vill tävla och visa att jag är bland de bästa i världen. Det är klart det är frustrerande. Jag har varit med så pass länge och reser inte till ett mästerskap för skojs skull.

Sedan vandrar han ut ur Fågelboets katakomber. Han fick det inte att lyfta den här gången.

Nu siktar han mot Finnkampen - men framförallt OS i Rio nästa år.

– Det enda jag kan lova är att nästa gång ni ser mig, när jag är hel och hundra procent, då kommer inte det här att hända.

ARTIKELN HANDLAR OM