Poker

– Han är Sveriges näste EPT-vinnare

Av: 

Christoffer Wickman

SPORTBLADET

Svenske stjärnan om: Segern i London Vardagen Svenska framgångarna

Robin Ylitalo, 29
Robin Ylitalo, 29

Robin Ylitalo, 29, vann EPT London 2013 och 5,8 miljoner kronor.

För Sportbladet Poker berättar han nu om åren efter storsegern, de svenska framgångarna på pokerscenen just nu och vem som är Sveriges näste storvinnare.

När han svarar tror han dock att samtalet är ett skämt.

– Jag får be om ursäkt, säger han och skrattar.

För nästan exakt två år sedan, i oktober 2013, tog han sitt livs seger då han blev EPT-mästare när han vann EPT London, som Sveriges åttonde EPT-mästare genom tiderna.

Den då 27-årige Robin Ylitalo kammade hem motsvarande 5,8 miljoner kronor – med en galen svensk hejarklack i ryggen.

Göteborgaren fick dock bara behålla en tredjedel av prispengarna då han hade ett bolag med två andra spelare – där de delar på alla vinster.

I dag bor Robin fortfarande kvar i Göteborg och livnär sig på poker. Men hur ser vardagen ut för en EPT-mästare?

Sportbladet Poker fick en intervju med Robin Ylitalo.

Trodde det var ett skämt

Först tror Robin att det är ett ”prank” när Sportbladet Poker ringer, han är på väg för att hämta ut en ny golfklubba när vi når honom på telefon.

– Från Aftonbladet? Ja, jo, den har man ju hört några gånger, säger en skeptisk Ylitalo.

Ha ha, ja, i dag prankar ju folk varandra till höger och vänster, men det här är inget skämt.

– Då får jag be om ursäkt, men som sagt, det ringer polare till mig väldigt ofta och driver om sådana här saker, skrattar Ylitalo.

Robin Ylitalo som förutom sin EPT-seger i London har varit i finalbord i såval WSOP som WPT genom karriären ser livepoker mer som en hobby. Levebrödet är spelet online.

– Det blir ungefär åtta pokerresor per år, där favoritstoppet helt klart är Barcelona. Jag ser annars liveturneringarna som en rolig grej att komma ut och spela och vinner man så vinner man, men resultatet är inte hela världen. Det är datorn man har som levebröd, berättar han.

”Jag är realistisk också”

Hur ser livet ut för dig i dag?

– Jag spelar lika mycket i dag som jag gjorde när jag vann EPT i London, om inte ännu mer, åtminstone är det lika mycket. Jag tycker det flyter på bra, ungefär som det gjorde då.

Förändrade din seger i EPT dig något?

– Nej, inte mer än att jag blev lite slappare. Jag tog det väldigt lugnt ett tag efter segern i EPT och hittade på lite andra saker ett tag, men nu är det som vanligt och jag bor kvar i Göteborg. Det är fortfarande poker som gäller, och inte speciellt mycket annat.

Hur har det gått i EPT efter London?

– Jag har varit bra med i många EPT, men har en tolfteplats som bäst. Det har varit lite så där, men det är svårt att klaga. Jag har haft turen att en gång få vinna EPT.

Du är bara 29 år, tror du inte du kan lyckas igen?

– Självklart drömmer jag om att vinna en till, det hade varit hur kul som helst, men jag är realistisk också och inser att det är ganska lång väg dit.

”Tidigare ville jag vara ensam”

Är det EPT som är den absoluta favoriten?

– Ja, det är det, EPT är fortfarande den bästa. WSOP hade heller inte varit helt fel att plocka hem, framför allt inte Main Event. Jag har varit i Las Vegas fem gånger, jag missade i fjol men annars har jag varit där fem år på raken. Jag kom runt plats 120 för två år sedan, och det är ändå hyfsat.

Den senaste tiden har svensk poker verkligen visat framfötterna på pokerscenen, med framgångar i parti och minut. Hur ser du på framgångarna?

– Det är sjukt kul, och sjukt inspirerande att så många andra svenska pokerspelare går bra och det gör att man själv vill fortsätta att utvecklas. För några år sedan ville man gärna vara själv, man ville lyckas ensam, men nu är det bara kul. Man är kompis med de flesta och då blir det bara motivation i stället. Jag har inte alls några problem med att unna mina pokerkollegor framgång.

”Näste man på tur”

Vilka anser du för dagen är de bästa turneringsspelarna online, i Sverige?

– Oj, det är många, det är många som är med i toppen. Christian ”Eisenhower1” Jeppsson, Lena900, mrAndreeew, ja, det är säkert sju-åtta stycken som alla är riktigt vassa.

I liveturneringar?

– Alexander Ivarsson, han är näste man på tur att vinna en stor turnering. Han är född 1988 och har varit med länge, men han har inte spelat så mycket EPT och det är Sveriges näste EPT-vinnare, säger Robin Ylitalo.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker