Åskådare omkom efter krasch

SPORTBLADET

Motorsporten VLN fick en tragisk start.

En åskådare omkom efter att den brittiska föraren Jann Mardenborough kraschat på klassiska Nürburgring i Tyskland.

– Våra tankar går till de inblandade och drabbade av olyckan, säger Edward Sandström.

VLN arrangerades för första gången 1977 av flera motorsportsklubbar. Det körs tio tävlingar om året – alltid på lördagar – och i dag var det premiär på klassiska banan Nürburgring i Tyskland.

Tyvärr blev det ingen rolig start.

Den brittiska föraren Jann Mardenborough, tävlandes för Nissan, tappade helt kontrollen över sin bil och voltade. Bilder visar hur bilen vändes upp och ner innan en kurva – och hur den sedan flög förbi säkerhetsstängslet.

Flera åskådare till sjukhus

Mardenborough klarade sig utan allvarliga skador, men fördes till sjukhus för undersökning. Dessvärre omkom en åskådare vid kraschen, och flera andra fördes till sjukhus.

”VLN och arrangören är väldigt ledsna för det som hände under loppet. Vi känner stor sorg och våra tankar går till familjer och vänner till offren”, skriver VLN Endurance Championship i ett pressmeddelande.

Loppet avbröts efter olyckan, då hade deltagarna genomfört en av fyra timmars tävlande. Arrangören startade inte heller om loppet och det genomfördes ingen priscermoni.

– Det är bara sorgligt när sånt här inträffar, säger den svenske racerföraren Edward Sandström som också deltog i loppet.

– En dag som den här bryr vi oss inte om sportsliga resultat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Tyskland