Hans Olsson

Talangen slutar efter skadorna

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

”Han kommer att fundera varför han inte fortsatte”

Douglas Hedin.
Douglas Hedin.

Hans Olssons, 30, karriär kan vara över och nu slutar nästa fartspecialist.

Douglas Hedin lägger av bara 25 år gammal.

– Jag känner att det här inte är det jag vill till 100 procent, säger han.

Sverige har haft det tungt på fartsidan de senaste åren. Nu ser de största namnen på herrsidan ut att vara förlorade. Hans Olsson berättade för en månad sedan att han är osäker på framtiden och 30-åringen ser nu ut att avsluta karriären efter ryggproblemen.

I dag meddelar även Douglas Hedin att han lägger av. 25-åringen har också dragits med stora skadeproblem och inte kunnat tävla alls den här säsongen.

– Jag känner att jag inte har samma dragning och sug efter att tävla och träna längre som jag hade förut, jag har kommit till ett vägskäl där jag vill ta en annan väg än att hålla på med alpint. Att vara alpin tävlingsåkare kräver väldigt massa tid och ansträngning och jag känner att det inte är det jag vill 100 procent, säger Hedin i ett pressmeddelande.

”Jättetråkigt”

Hedin har som bäst varit 22:a i världscupen och slutade 26:a i störtloppet vid VM i Schladmning 2013.

– Jag tycker att det är jättesynd för någon dag senare i sitt liv kommer han fundera varför han inte fortsatte, men just nu kan vi inte motivera honom till något annat. Det kan vi inte göra så mycket åt. Men det är tråkigt, det tycker vi alla, säger sportchefen Anders Sundqvist.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hans Olsson

Alpint