Poker

Storstjärnan: ”Crack är roligare än poker”

Av: 

Minimedia

Viktor Blomberg

SPORTBLADET

Amerikanen om sitt beroende: ”Röker varje dag”

Pokerprofilen Shane Schleger har vunnit över 35 miljoner kronor, men är även känd för sitt stora drogmissbruk.

I en intervju med Forbes jämför han nu två av sina stora ”intressen”.

– Crack ger ett roligare rus, pokern en bredare tillfredsställelse, säger han till tidskriften.

Shane Schleger.
Shane Schleger.

För snart ett och ett halvt år sedan, i början av mars 2014, berättade pokerveteranen Shane Schleger öppet om sitt långvariga missbruk.

Han sa då bland annat att han ville dra ner på drogerna, men i en färsk intervju med Forbes verkar inte mycket ha förändrats.

– Jag använder fortfarande droger, på morgonen tar jag en cigarett och en kopp kaffe, när jag är klar med kaffet brukar jag ha rökt en halv joint. Jag röker gräs hela dagen, varje dag och jag skulle vilja bibehålla mönstret kaffe–cigarett–joint för alltid, säger amerikanen till Forbes.

Likheter mellan poker och droger

Förutom gräs berättar Shane Schleger att han tar kokain och crack och hur ”tungt” användandet blir, som han formulerar sig, varierar över tid.

Nu har han mer eller mindre dragit sig tillbaka från pokerspelandet, som han ser vissa likheter – och skillnader – med jämfört med drogerna.

– Poker och crack är likt på så sätt att du kan få många korta rus och några långvariga dalar. Crack ger ett mer direkt och roligare rus, medan poker ger en bredare tillfredsställelse – och det rus du får av möjligheten att tjäna pengar. Pokern ger ett ständigt flöde av små ”highs” och dippar i en väl belyst och laglig miljö, säger Schleger i intervjun.

Har startat podcast

På sociala medier lägger han ofta upp drogliberalt innehåll och för tillfället håller han på att starta upp en podcast på ämnet.

De största pokerscenerna har han lämnat sedan en tid tillbaka, även om han spelar ibland för nöjes skull.

– Min tanke var att om jag tog ett steg tillbaka kunde jag uppskatta det mer, och då blev resultaten inte heller så viktiga, säger Shane Schleger.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker

Narkotika