Prins Daniel invigde hockeyhall i Ockelbo

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
SPORTBLADET

Prins Daniel var tillsammans med kronprinsessan Victoria, barnen Estelle och Oscar i Ockelbo under torsdagen.

Där invigde hemmasonen en hockeyhallen.

– Allting som skapar gemenskap och gemensamma samtalsämnen betyder mycket för samhället, säger han.

Det var fullsatt i den nybyggda hockeyhallen när Prins Daniel vid 18-tiden invigde den tillsammans med föreningsmänniskor kring Ockelbo HC.

På läktaren fanns Kronprinsessan Victoria tillsammans med barnen Estelle och Oscar, som stöd.

Älskar att komma hem

De fick bevittna en tillställning där prinsen ingick i ett allstar-lag tillsammans med gamla storheter som Peter Forsberg, Nicklas Lidström och Mats Sundin.

– Jag känner många av dem och de tyckte det var kul. De är väldigt bra tjejer och killar och det kände att hockeyn givit dem så himla mycket så jag tror dem är väldigt generösa att betala tillbaka. Det här är inte första gången de ställer upp. Kanske inte alla samtidigt, men de ställer upp på bra saker, säger han.

Vad tror du det betyder för Ockelbo som samhälle att ni kommer hit och spelar?

– Allting som skapar gemenskap och gemensamma samtalsämnen betyder mycket för samhället. Man kommer ihop och träffas och pratar om saker. Kul att se att de fått ihop den här ishallen efter många år med mycket ideella krafter.

Hur ofta är du i dina gamla hemtrakter?

– Det är väldigt olika men några gånger per år. Jag älskar att komma hit och jag känner väldigt mycket folk här och har mina föräldrar här. Jag känner verkligen varmt för att komma hit.

ARTIKELN HANDLAR OM