Bandy-VM 2017

Avslöjar: Bandyikonen blir tv-expert

Av: 

Fredrik Jönsson

SPORTBLADET

Magnus Muhrén, 42, gör debut som studioexpert för Discovery under kommande bandy-VM.

Den före detta legendaren är inte blygsam i sina åsikter – han börjar med att rikta kritik mot förbundskapten Svenne Olsson.

– David Karlsson är i mina ögon självklar. Det är helt obegripligt att han inte är med, säger ”Murren”.

För första gången på tolv år missade Sverige final i bandy-VM i fjol.

I år ska landslaget ta revansch på hemmaplan och klar som ny expert i Kanal 5 och Eurosport, som sänder mästerskapet, är Magnus Muhrén som ska tycka till tillsammans med Jonas Claesson.

– Inte så nervöst. Det ska bli kul, följa VM på nära håll. Första gången jag jobbar i tv, en ny upplevelse. Jag ska försöka ha rätt så tydliga åsikter. Jag bor ju i Sandviken också, för mig ett enkelt beslut. Jag hade gått och tittat på matcherna ändå, säger Muhrén till Sportbladet.

”Tycker synd om honom”

Och Muhrén är inte blygsam i sina åsikter.

Han framför redan kritik mot förbundskaptenen Svenne Olsson.

– Det svenska laget har underpresterat i ganska många turneringar. Ser man på kvalitén så är det åldersstiget lag, hög medelålder som förlorat fyra VM i rad.

Muhrén, till vardags assisterande tränare i Villa-Lidköping, tycker att Villaanfallaren David Karlsson borde haft en plats i landslagstruppen.

– Tragiskt att en kille som nästan har gjort 900 mål inte är med. Han har producerat år efter år igen. Alltid fått höra att han inte har en spelstil som inte räcker till internationellt. Jag tycker inte det håller, han har gjort mål när han varit med.

– Det är helt obegripligt att han inte är med. Jag tycker synd om honom.

Elitseriens bäste petad

Många ifrågasätter även beslutet att peta Simon Jansson (Västerås) som blivit framröstad till Elitseriens bäste spelare två år i rad.

– Jag köper det till visst del också, tittar man på honom individuellt är för att Västerås spelar ett annat spel än vad landslaget vill göra. De bygger sitt spel på fart och kraft, säger Muhrén.

Bandy-VM pågår mellan den 29 januari och 5 februari. Matcherna sänds i Kanal 5 och Eurosport 1. Sveriges matcher inramas med studiosändningar.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy-VM 2017

Bandy

Magnus Muhrén