Tiger Woods erkänner sig skyldig

SPORTBLADET

Tiger Woods greps i maj för drograttfylla.

I dag inställde han sig i rätten för att erkänna sig skyldig.

Golfstjärnan döms till samhällstjänst för vårdslöshet i trafiken och kommer vara under prövning i tolv månader som en del i ett behandlingsprogram.

Tiger Woods sov bakom ratten på sin mercedes klockan tre på natten när han blev konfronterad av polis den 29:e maj i år.

Enligt polisrapporten var hans tal "extremt långsamt och sluddrigt".

Woods var samarbetsvillig och uppgav att han tog smärtstillande medel.

Efter att ha lämnat blodprov visade det sig att 41-åringen hade det smärtstillande preparatet Vicodin och det antidepressiva medlet Xanax i kroppen, men inte alkohol.

Behandlingsprogram

I augusti dök han upp i rätten men nekade till anklagelserna, samtidigt som han riskerade upp till sex månaders fängelse.

I dag inställde sig golfstjärnan i rätten och erkände sig skyldig till vårdslöshet i trafiken – men inte till drograttfylla.

I rätten lästes domen upp: Tiger Woods har accepterat ett behandlingsprogram som innebär att han kommer vara under prövning i 12 månader för att avstå olagliga droger och alkohol.

Förutom det kommer stjärnan även utföra 50 timmars samhällstjänst, betala en engångsavgift på 250 dollar (cirka 2100 svenska kronor) och betala rättegångskostnaderna.

Foto: AP
Tiger Woods erkänner sig skyldig efter drograttfylla
ARTIKELN HANDLAR OM

Golf